7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Milli Eğitim'den öğrencilere satranç

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara dağıtılmak üzere 3 bin adet satranç takımı aldı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Okullara dağıtılacak olan satranç takımı ile ilgili de bilgi veren Vali Çiçek, satranç oyununun insanın zekasını geliştirdiğini ve düşünce gücünü artırdığını kaydetti.

Vali Çiçek, "Öğrencilerimizin satranç öğrenmesini, düşünce ve zekalarını geliştirmelerini istiyoruz. Bu nedenle Milli Eğitim Müdürlüğümüz 3 bin adet satranç takımı aldı ve okullara dağıtacak" dedi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız ise, "Öğrencilerin muhakeme gücünü artırmak, zeka seviyelerini yükseltmek, onların analitik düşünmelerini sağlamak açısından, okullardaki satranç kulüplerinin işler hale getirilmesini istedik. Bunun içinde satranç kulüplerimizin malzeme ihtiyacını karşıladık. Öğrencilere satranç öğretilmesi için okullarımıza 3 bin takım satranç dağıtacağız. Öğrencilerimizin tamamı satranç öğrenecek ve oynayacak. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla satranç kursları düzenlenecek" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, günün anısına Vali Amir Çiçek'e bir adet gül ağacından yapılmış satranç takımı hediye etti. Vali Çiçek, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Oğuzhan Güneşer ile satranç oynadı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 14:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?