6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Milli Eğitim'den öğretmenlere seminer

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlerin mesleki deneyimlerini geliştirmek için seminer düzenledi.

Özel Ergin İlköğretim Okulu'nda düzenlenen seminerin açılına, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Aşıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, çeşitli üniversiteden akademisyenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli uzmanlar ve öğretmenler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Gamsız, Yozgat'ta görev yapan öğretmenlerin mesleki deneyimini artırmak için öğretmen gelişim günleri düzenlediklerini belirterek, "Öğretim programlarının çağın gereklerini yerine getirecek şekilde yenilmesi, eğitim sistemimizin gelmesinde olmazsa olmaz ön şarttır. Okullarımız tatile girdi. Ancak eğitimlerimiz sürüyor. Bugün burada ilimizde öğretmenlerimizin tecrübelerini artıracak, yeni bilgiler kazandıracağını düşündüğümüz bir seminer düzenledik. Seminer 2 gün devam edecek" dedi.

Ardından konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, eğitim konusunda sürekli çalışmalar yapıldığını belirterek, "Her şeyin başı eğitimdir. Kalkınmanın ve güçlü olmanın temeli eğitimdir. Eğitimin en iyi şekilde verilebilmesi için de öğretmenlerimizin donanımlı olması şarttır" diye konuştu.

Her insanın olduğu gibi öğretmenlerinde yeni bilgi ve yeni öğretim metotlarına ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Vali Çiçek, "Öğretmenlerimiz, eğitim yılı süresince öğrencilere bilgi transferi yaptı. Bu bilgi transferiyle öğrenciye ne kazandırdınız, öğrenci nasıl şekillenmesi gerekir. Bu toplantıda öğretmenlerimiz kendilerini sorgulayarak, eksiklerini tespit edip, burada bulunan konunu uzmanlarından yardımıyla eğitmenlerimizle paylaşarak eksiklerini giderebilir" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 15:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?