8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Minik öğrencilerden Gamsız'a ziyaret

Yozgat 75. Anaokulu ve Kız Meslek Lisesi Okul Öncesi Eğitiminde, eğitim gören öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız'ı makamında ziyaret etti.

Minikleri makamında kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, okul öncesinde eğitim gören öğrencilerin şenlik düzenlediğini ve şenliğin bugün başladığını belirterek, "Öğrencilerimiz makam ziyaretlerine geldiler, öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olarak, bu çocuklarımızı hayata alıştırıyor, hayata tutunabilmeyi öğretiyoruz. Okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz, "Eğitimde 7. Yaş Çok Geç" isimli sloganımız var. Biz okul öncesinde yaşı daha aşağılara çekmek suretiyle okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmaya ve okullaştırma oranımızı artırmaya gayret ediyoruz" dedi.

Okul Öncesi Şenliğinde, öğrenicilerin bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler sergileyeceklerini belirten Gamsız, "O etkinlikleri sırasıyla izleyip göreceğiz, bu etkinliklere tüm halkımızı davet ediyoruz. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah bugünün küçükleri, yarının büyükleri olarak bu makamları temsil edecekler, çocuklarımızın hepsi birer çiçektir,hepsini çok seviyor ve burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz"dedi.

Milli Eğitim Müdürü Gamsız, ziyaret sırasında kendisine hediye getiren öğrencilere kendiside birer hediye verdi.

"OKS VE SBS SINAVLARINA 19 BİN 199 ÖĞRENCİ GİRECEK"

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız Haziran Ayı içerisinde yapılacak Orta Öğretim Kurumları (OKS) ve Seviye Belirleme Sınavı (SBS) hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Milli Eğitim Müdürü Gamsız, 2007-2008 eğitim öğretim yılının sonlarına gelindiğini belirtek, "Öğrencilerimizin OKS ve SBS günleri de yaklaştı. Öğrencilerimize girecekleri sınavlarda başarılı olmalarını diliyorum. Çocuklar bizim geleceğimizdir, bir yıllık eğitim, öğretim maratonu sonunda bu sınavlara hazırlandılar, inşallah bu çalışmalar başarı ile perçinleşecektir. Amacımızın bütün öğrencilerimizin başarılı olmaları ve Türkiye sıralamasındaki iyi bir yere gelerek il başarımızın da üst seviyelere çıkartılmasıdır" dedi.

OKS'nin 8 Haziran 2008 Pazar günü Yozgat İl Merkez ve Boğazlıyan ilçesinde yapılacağını belirten Gamsız, OKS'ye il genelinde 5 bin 897 öğrencimiz katılacaktır. Ayrıca Seviye Belirleme Sınavına (SBS) 6. sınıflar 21 Haziran 7. sınıflar ise 23 Haziran 2008 tarihinde bakanlık tarafından belirlenecek ilçelerde sınava gireceklerdir. SBS sınavına 13 bin 302 öğrenci katılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğrencilerimiz çok çalıştı, velilerimiz çok umutlular, inşallah umutlar boşa çıkmaz, çocuklarımız iyi bir eğitim ve öğretim alarak hayata hazırlanırlar" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 14:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?