5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Minik Şeyma'nın yaşam savaşı

9 AYDIR OKSİJEN TÜPÜNE BAĞLI YAŞIYOR

Yozgat'tın İnceçayır köyünde 8 aylık dünyaya gelen Şeyma Sedef Akbaş, doğduğu günden bu yana oksijen tüpüne bağlı ve burnuna bağlı hortumdan beslenerek yaşamaya çalışıyor.

Yozgat'ın İnceçayır köyünde yaşayan Alpaslan (30) ve Aysel Akbaş (30) çiftinin 9 ay önce 8 aylık olarak doğan çocukları Şeyma Sedef Akbaş, doğduğu günden beri oksijen tüpüne bağlı halde ve burnuna takılı hortumdan beslenerek yaşam mücadelesi veriyor. Baba Alpaslan Akbaş, bebeğin Cumhuriyet Üniversitesi'nde doğduğunu belirterek, "Doğum sonrasında bebek bazı organlarının eksik olduğu gerekçesiyle bir süre hastanede yattıktan sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada

da bir süre tedavi gördüktün sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan araştırmalarda, bebeğin kalbini besleyen damarlardan birinin olmadığı, kalp kapakçıklarını delik olduğu bildirildi. Çocuğumuz o günden beri oksijen tüpüne bağlı olarak yaşıyor. Ağzından beslenemediği için burnundan takılı hortumla besleniyor" dedi.

Şeyma Sedef'in tedavisi için bir damar naklinin gerektiğini ifade eden baba Alpaslan Akbaş, "Damarın yurt dışından gelmesi gerekiyor. Bizim de buna maddi gücümüz yetmiyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat ettik. O zaman sigortalı olarak çalıştığım için bizimle ilgilenmediler. Bizi dinlemediler, derdimizi kimseye anlatamadık" diye konuştu.

Çalıştığı iş yerinden çıkarıldığını ifade eden Akbaş, "Bir iş yerinde garson olarak çalışıyordum. 'Sen çocuğunla fazla ilgileniyorsun, bizim işimizi aksatıyorsun' diyerek işten çıkardılar. Şu anda işsizim. Çocuğum mamasını dahi alamaz duruma geldim" diye konuştu.

Anne Aysel Akbaş, çocuğunun tedavi olması için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade ederek, "Çocuğumun tedavi olmasını istiyorum ama bizim gücümüz olmadığı için tedavi ettiremiyoruz" şeklinde konuştu.

Babaanne Yekan Akbaş (55), 2 yıl önce oğlu Alpaslan Akbaş'ın düğününü yaptıklarını ve borçlandıklarını belirterek, "Daha çocuğumun düğün borcunu ödeyemedik. Torunum hastalanınca da tüm elimizdekileri ona harcadık. Şu anda oğlum işten çıkarıldı. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

9 AYDIR OKSİJEN TÜPÜNE BAĞLI YAŞIYOR
9 AYDIR OKSİJEN TÜPÜNE BAĞLI YAŞIYOR
9 AYDIR OKSİJEN TÜPÜNE BAĞLI YAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 17:26:04
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 17:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?