6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Misafirlere yöresel yemek ikramı

Yozgat Belediyesi, kente gelen misafirlerine yöresel yemeklerden ikram ederek ağırlıyor.

Yozgat Belediyesi, yöresel yemeklerin tanıtımını yapmak ve gelen misafirlere Yozgatlıların damak zevkini tattırmak için, Kent Park'ta yapılan restoranda yöresel yemeklerin pişirilmesine özen gösteriyor. Daha önce testi kebabının tescilini yaptıran belediye, şimdide arabaşı ve parmak çöreğinin tescilini yaptıracak.

Yozgat'a gelen misafirlere mutlaka testi kebabı ikram edilirken, bunun yanında kente özgü yemeklerden mercimekli pilav, yufka ekmek ve turşu, akşamları ise arabaşı ikram ediyor. Yozgat Kültür Evi olarak kullanılan Hayri İnal Konağı'nda ise menengiç kahvesi ve yanında çedeneli kavurga ikramında bulunuyor.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, kente gelen misafirlere Yozgat'a özgü yemek ve içecekleri ikram ettiklerini belirterek, "Bu şekilde ilimize özgü yemekleri ve içecekleri tanıtıyoruz. İlimize gelen misafirlerin birçoğu da bu yemekleri bildikleri halde büyük şehirlerde bunu yapma imkanı bulamıyor. Biz bu imkanı sağlayarak gelen misafirlerimize nostalji yaşatmış oluyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 22:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?