5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

MMO'dan halat uyarısı!

ASANSÖRLERİN 5 YILDA BİR HALATLARININ DEĞİŞMESİ GEREKİYOR

Yozgat Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Makine Mühendisi Tahir Demirel, asansörlerin periyodik bakımlarının ihmal edildiğine dikkat çekerek, periyodik bakımların yanı sıra 5 yılda bir asansör halatlarının da değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Makine Mühendisi Tahir Demirel, günlük hayatımızda insan yaşamını kolaylaştıran asansörlerin, periyodik bakımlarının düzenli bir şekilde yapılmadığı takdirde ölüm makineleri olabileceği belirterek, "Vatandaşlarımız, apartman çevresi, dış cephe boyası ve bina estetiği konusundaki hassasiyeti asansör bakımı konusunda göstermemektedir. Ancak olası bir asansör kazasında bina yöneticileri sorumlu tutulmaktadır" dedi.

Asansör kazalarının birçoğunun ölüm ya da sakatlanma ile sonuçlandığını ifade eden Demirel, "Günlük hayatımızda birçok apartmanda, resmi dairelerde ve hayatımızın birçok yerinde kullandığımız asansörler, bakımları yapılmadığı zaman birer ölüm makinelerine dönüşebiliyor. Asansörlerin yılda 1 kez bakımların yapılması, 5 yılda bir de halatlarının değiştirilmesi gerekmektedir. Fakat birçok bina yöneticisi bu durumdan haberdar değil. Avrupa'da asansör bakımı konusunda yaptırımlar ağır fakat ülkemizde apartman yöneticileri bu konuda hassas davranmıyor. Asansör kazalarının geneli ölümle sonuçlanıyor. İnsan hayatı bu kadar değersiz olmamalı bu yüzden lütfen asansörlerin bakımlarını ihmal etmeyelim ve 5 yılda bir de halatlarını değiştirelim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:45:03
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?