5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

MOBESE sistemine inceleme

YOZGAT'TA KAYMAKAMLAR MOBESE SİSTEMİNİ İNCELEDİ

Yozgat'ın ilçelerinde görev yapan kaymakamlar, Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenliği Sistemi (Mobese) merkezini gezerek sitem hakkında görevlilerden bilgi aldı.

Yozgat il merkezinde geçtiğimiz yıl faaliyete geçen Mobese sisteminin ilçelerde de kurulması için çalışmalar devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında, mevcut sistemlerini geliştirmek veya yeni kurulacak olan güvenlik sistemleri hakkında araştırmalarını sürdüren ilçe kaymakamları, Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenliği Sistemini inceledi.

Kaymakamlara bilgi veren, Yozgat Emniyet Müdürlüğü Muharebe ve Elektronik Şube Müdürü Metin Çetgeroğlu, teknolojinin sürekli geliştiğini ve maddi imkanlar ölçüsünde çok daha yeni ve gelişmiş kameraların olduğunu belirterek, "Yozgat şehir merkezi kent güvenliği sisteminde kullanılan, 22 tane 360 derece dönebilen hareketli, 3 tane sabit ve 12 tane plaka okuyabilen toplam 37 kameralarımız var . Kameralar 24 saat kayıt yapıyor ve şüpheli bir durumda en küçük detaylara kadar inceleme imkanı bulabiliyoruz. Bir insanın kolundaki saat, ayakkabı rengi, kıyafeti ve saç rengi gibi detaylar kameralar aracılığıyla tespit ediliyor. 150 metre mesafeye kadar küçük detayları tespit edebiliyoruz. Ayrıca plaka okuyan sabit kameralar, aranan plakaları tespit ettiğinde 3 saniye içinde plakayı Ankara'ya bildiriyor, yakalanması gereken bir araç ise ekiplerimiz anında harekete geçiyor" dedi. Çetgeroğlu, Mobese alt yapısının tamam olduğunu istenildiğinde kamera sayısının artırılabileceğini ve yeni kameraların takılabileceğini belirterek,"Yozgat merkez'de kamera sayısının artırılması için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Daha sonra Çetgeroğlu, kaymakamların sistemle ilgili sorularının yanıtlayarak, sistem hakkında geniş bilgi verdi.

YOZGAT'TA KAYMAKAMLAR MOBESE SİSTEMİNİ İNCELEDİ
YOZGAT'TA KAYMAKAMLAR MOBESE SİSTEMİNİ İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 13:45:03
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 22:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?