6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Mobil ana okulu!

YOZGAT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KÖYLERDEKİ ÇOCUKLAR İÇİN MOBİL ANAOKULU YAPTI

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, köylerde yaşayan 4-6 yaş grubu çocuklara okul öncesi eğitim hizmeti vermek için 2 adet mobil ana okulu yaptı.

Yozgat Belediyesi tarafından hibe edilen otobüsleri anaokuluna çeviren Milli Eğitim Müdürlüğü, köylerde evleri tek tek dolaşarak 4-6 yaş grubu öğrencileri anaokuluna kaydını yapıyor. 5 ayrı güzergahta çalışacak olan 2 mobil anaokulu 100 öğrenciye hizmet verecek.

Oluşturdukları ekiple birlikte köylerde ev ev dolaşarak anaokulu çağına gelmiş öğrencilerin kaydını yapan Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, okul öncesi eğitimde okullaşma oranını geçen yıl yüzde 25'lerden yüzde 60'lara çıkardıklarını söyledi. Gamsız, "Bu yıl ise hedefimiz yüzde yüzdür. Bunun için okul bulunmayan köylere hizmet vermek amacıyla belediye tarafından müdürlüğümüze devredilen 2 adet otobüsü anaokulu olarak düzenledik. Bu 2 mobil anaokulumuz, 5 güzergahta 100 öğrenciye hitap edecek. Gezici ana okullarımız, öğrencilerimizi köylerden tek tek toplayarak taşıma merkezine getirecek. Orada tüm öğrencilerimizin eğitimi tamamlandıktan sonra tekrar şehre dönerken öğrencilerimizi evlerine bırakacak. Böylece anaokulu çağına gelmiş öğrencilerimiz, okul öncesi eğitimden mahrum kalmamış olacak" dedi.

Mobil anaokullarında, normal sınıflarda olan tüm imkanların mevcut olduğunu ifade eden Gamsız, "Mobil anaokulunda bilgisayar, projektör, lavabo, tuvalet, gerekli malzeme bulunmaktadır. Ayrıca mobil anaokuluna kayıtlı olan tüm öğrencilerimizin her türlü masrafı yine devlet tarafından karşılanacaktır. Mobil ana okullarımız günlük 25 öğrenciye hizmet verecek şekilde hazırlanmıştır" diye konuştu.

Son çalışmayı Bozlar Köyünde yaptıklarını ifade eden Gamsız, "Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre köyde yaşayan öğrencilerimizi tespit ediyoruz. Görevlilerimiz yapılan tespitler doğrultusunda evlere gelerek öğrenci anne babaları ile görüşerek okula kaydını yaptırıyor. Bu köyümüzde 9 öğrencimizi tespit ettik ve hepsinin kaydını yaptık" dedi.

Çocuklarını ana okuluna yazdıran veliler, çocuklarının okula kayıtlarının yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Köyümüzde anasınıfı yok, bu şekilde günlük gelip çocuklarımıza eğitim verilmesi bizi mutlu etmiştir. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

YOZGAT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KÖYLERDEKİ ÇOCUKLAR İÇİN MOBİL ANAOKULU YAPTI
YOZGAT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KÖYLERDEKİ ÇOCUKLAR İÇİN MOBİL ANAOKULU YAPTI
YOZGAT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KÖYLERDEKİ ÇOCUKLAR İÇİN MOBİL ANAOKULU YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 16:44:02
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 21:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?