6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Mobil anaokulu ihalesinde yolsuzluk

YOZGAT MİLLİ EĞİTİMDE İHALE YOLSUZLUĞU İDDİASI

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, mobil anaokulu projesinde ihale yolsuzluğunun yapıldığı iddia edildi.

Yozgat Belediyesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hibe edilen 2 Adet otobüs Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mobil anaokulu olarak dizayn edildi.

Mobil anaokulunun, tamir ve bakımı il özel idare müdürlüğü makine parkında yapılırken, Milli Eğitim Müdürlüğü iç tefrişatı için ihaleye çıkmadan bir mobilyacı ile anlaştığı iddia edildi. Mobil anaokullarının iç dizaynı yapıldıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü formalite icabı ihaleye çıktı. İhaleye anlaşma yapılan mobilyacıların dışında başka mobilyacıların girmesi üzerine ihalede tartışma yaşandı.

İhalede yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla emniyet müdürlüğüne şikayette bulunulması üzerine harekete geçen emniyet müdürlüğü organize suçlarla mücadele şube müdürlüğü ekipleri, ihaleyi yapan ilgililer ile ihaleye giren ve mobil anaokulunu yapan şahısların ifadelerine başvurdu.

İhaleye giren mobilyacılar, milli eğitim müdürlüğünün önceden yaptırdığı işi sonrada formalite icabı ihaleye çıktığını iddia ederek, kişisel ilişkilerle iş yaptırıldığını ve devletin zarara uğratıldığını belirttiler. Emniyette verilen ifade de mobil anaokulunun iç dizaynını yapan kişilerin, yapılan işten Yozgat Valisi Amir Çiçek'inde bilgisinin bulunduğunu ve ona göre yapıldığını söylediği belirtildi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Yozgat Belediyesi tarafından verilen iki otobüsün iç dizaynı ve mobilya işlerinin Yozgat'taki bir mobilyacı tarafından ücretsiz olarak yapıldığını belirterek, "Bu iki otobüs için ihaleye çıkılmadı. Biz resmi yazı ile İstanbul, Ankara ve İstanbul Şişli belediyesinden otobüs istedik. Bu ihale ileriye dönük bir ihaleydi ve ihale yapılmadı. İddialarda bir yanlış anlaşılma var" dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ise mobil anaokullarının yapılması konusunda kendisinin bilgisi olduğunu belirterek, "Biz mobil anaokullarının yapılmasını istedik. Ancak bunu yaparken ihalesiz, kanuna aykırı bir şekilde yapın demedik. Yapılan işte bir yolsuzluk bir usulsüzlük varsa gereken yapılacaktır" şeklinde konuştu.

YOZGAT MİLLİ EĞİTİMDE İHALE YOLSUZLUĞU İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2009 Cumartesi 13:42:00
Güncelleme :19 Aralık 2009 Cumartesi 21:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?