5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Müftüden hurafe uyarısı!

ÇEKEREK MÜFTÜSÜ ÖZBEKTEN HURAFE UYARISI

Yozgat'ın Çekerek Müftüsü Mehmet Özbek, tüm cami ve kuran kurslarında görevli personeli ile bir toplantı yaparak, müftülük çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çekerek İlçe Müftülük Binasında yapılan toplantıya tüm cami ve kuran kurslarında görevli personel katıldı. Çekerek İlçe Müftüsü Özbek, yaptığı toplantıda, kuran kursu olmayan köy ve beldelerdeki cami imamlarının yaş sınırı gözetmeksizin isteyenlere Kuran'ı Kerim okumayı ve dini bilgiler vereceğini söyledi.

Ülke gündeminden düşmeyen ve Anadolu'nun her yerinde sorun olan hurafelerle ilgili personelini bilgilendiren Özbek, evliya zannedilen yerlere yapılan ziyaretlerin, birçok yanlışlıkları içinde barındırdığını, tevhit inancına aykırı işler yapıldığını belirterek, " bunların önüne geçmek için en büyük görev din görevlilerine düşmektedir. İnancı sağlam olan müminlerin kabirlerden medet umması ve oralardan bir beklenti içine girmesi, İslam inancına uygun düşmez . Ayrıca türbelere çaput bağlamak ve adak adamak İslam inancına aykırı davranıştır. Müslümanların hurafe ve biatlere karşı uyarılması gerekmektedir bu görevde öncelikle din görevlilerine düşmektedir" dedi.

ÇEKEREK MÜFTÜSÜ ÖZBEKTEN HURAFE UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 16:30:05
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 16:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?