5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Mühendis ve hekimler eğitimde

YOZGAT'TA ZİRAAT MÜHENDİSLERİ VE VETERİNER HEKİMLER EĞİTİME ALINDI

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (Tar-Gel) projesi kapsamında , 2010 yılında sözleşme imzalayarak göreve başlayan Mühendis ve Veteriner Hekimler için intibak eğitimi toplantısı düzenlendi.

Tarım İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, müdür yardımcılar, şube müdürleri ve teknik elemanlar ve 65 Tar-Gel personelini katıldı. Toplantıda konuşan Tarım İl Müdürü Koçak, Tar-Gel projesinin tarımsal yayım hizmetleri bakımından uygulamaya konulmuş çok önemli bir proje olduğunu belirterek,

" Sözleşme imzalayarak göreve başlayan Tar-Gel personelimiz devlet memurunun sahip olması gereken ciddiyetin ve sorumluluğun bilincinde olmalıdır. Yeni göreve başlayanlarla birlikte yaklaşık 120 sözleşmeli personelimiz köylerde olacaktır. Bu personelimiz özverili olursa, beraberinde başarı mutlaka gelecektir. Personelimiz görev yaptığı köye sahip çıkmalı ve benimsemelidir. Görev yaptığı yörenin güzel ve olumlu yanlarını görmelidir. Olumsuz düşünceler ile başarının yakalanması mümkün değildir" dedi. Tarım il müdürlüğünün çiftçilere hizmet için var olduğunu ifade eden Koçak, "Tar-Gel personellerimiz, teşkilatımızın uç beyleri olarak sahada en önemli hizmeti yerine getirecek elemanlarımızdır. Köyde görev yapan personel sorumlu olduğu köylerde çiftçi grupları oluşturmalı, tarımsal ürün desenini kayıt altına almalıdır. Çalışma bölgesinin durumu net olarak belirlenmeli, yapılacak çalışmalar için yayım programı hazırlanmalı ve tarımsal üretimin arttırılması için çiftçimizin sorunlarının çözümüne yönelik eğitim toplantıları düzenlenmelidir. Her bir personel tarımsal ve hayvansal üre timin artması için ne yapabileceğini düşünerek, çalışmalarını bu eksende şekillendirmelidir" diye konuştu.

Tar-Gel personelinin sorumlu oldukları köylerdeki yerleşme, büro ve iletişim sorunlarının mümkün olan en kısa sürede çözümlenmeye çalışılacaklarını söyleyen Koçak, " İntibak eğitim 28 Mayıs 2010 tarihine kadar sürecek sürecektir. Eğitim sonrası personelimiz görevli oldukları köylere gidecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, tarım il müdürlüğünde görevli, şube müdürleri ve teknik elamanlar, göreve yeni başlayan Tar-Gel personeline yapılacak çalışmalar hakkında eğitim vermeye başladı.

YOZGAT'TA ZİRAAT MÜHENDİSLERİ VE VETERİNER HEKİMLER EĞİTİME ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 11:50:05
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 17:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?