6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Muhtarlara kene ve süne uyarısı!

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü, ekili alanlara zarar veren süne ile Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerle ilgili köy muhtarlarını bilgilendirdi.

Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, şube müdürleri ve köy muhtarları katıldı. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda en az beş tane büyükbaş kültür ırkı veya melezi hayvanı olan çiftçilere desteğin sürdüğünü belirten Ertuğrul, 6-8 aylık buzağıların burusella aşılarının yaptırılması gerektiğini söyledi.

Süne hakkında da bilgi veren Ertuğrul, çiftçilerin ekili alanlarını gezerek ekinlerde zararın olup olmadığı konusunda kontrol yapmaları gerektiğini ifade ederek, "Süne yeniği fazla ise o alanların ilaçlanması gerekmektedir. İlaçlama elle yapılmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımız mutlaka ekili alanlarını kontrol etsinler" dedi.

KKKA hastalığına neden olan kene konusunda da muhtarlara bilgi veren Ertuğrul, "Tarım İl Müdürlüğü olarak tüm köylerimizde hayvanları ve ahırları ilaçladık. Yinede hayvanlarda kene olabilir. Bu nedenle arazide ve hayvanların yanında bulunduğunuzda keneye karşı gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Bütün vatandaşlarımız akşam arazi dönüşünde vücutlarını kontrol etsinler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 21:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?