6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Musabeyli Barajı 2012'de bitecek

Yozgat'ın içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yapımına geçen yıl başlanan Musabeyli Barajı’nın inşaat çalışmaları sürüyor.

Musabeyli Baraj inşaatında incelemelerde bulunan Vali Amir Çiçek, AK Parti Yozgat milletvekili Mehmet Çiçek, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, DSİ Kayseri Bölge Müdürü Ali Fuat Eker ve müteahhit firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Yozgat'ın içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Musabeyli Barajının 2012 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Vali Çiçek, baraj inşaatının tamamlanmasıyla birlikte şehir merkezinin en az 50 yıllık içme suyu ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

48 milyon 600 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olacak olan barajın bu yıl sonunda inşaatının yüzde 45' lik bölümünün tamamlanacağını ifade eden Vali Çiçek, "Barajın hizmete girmesiyle birlikte şehir merkezi, Yerköy İlçesi ve Organize Sanayi Bölgesi'nin içme suyu sorunu da ortadan kalkacak. Şu anda şehir merkezine 40 kilometre mesafeden yüksek maliyetle içme suyu getiriliyor ve bu maliyet vatandaşa yansıyor. Musabeyli Barajı’nın faaliyete girmesiyle birlikte bu maliyet düşerken, vatandaş suyu daha ucuza kullanacak" dedi.

Barajın tamamlanmasıyla birlikte, seracılık yapmaya uygun Dayılı, Topaç ve Musabeyli köylerinin bulunduğu bölgede bin 850 hektar tarım alanının sulanacağını belirten Vali Çiçek, "Meyve ve sebze üretiminin ağırlıklı olarak yapıldığı bölgede bin 850 hektar tarım alanı sulanabilir arazi durumuna geçecek ve tarımsal ürün çeşitliliği de artmış olacak" diye konuştu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek ise Musabeyli Barajı projesinin uzun yıllardır gündemde olduğunu ancak bir türlü hayata geçirilemediğini kaydederek, "Proje hayata geçirildi ve çalışmalar başladı. İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 18:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?