5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Mustafa Sarıgül Yozgat'ta

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL, YOZGAT'TA

İstanbul Şişli Belediyesi tarafından Yozgat'ın Sorgun ilçesine yaptırılan Şehit Önder Muratoğlu İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Artık analar ağlamasın, silahlar gitsin, her yere barış gelsin" dedi.

Şişli Belediyesi tarafından, Erzincan'ın Kemah ilçesi Olukpınar köyü kırsalında 11 Ağustos 2008 tarihinde askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu hayatını kaybeden Yozgatlı Şehit Jandarma Er Önder Muratoğlu anısına Yozgat'ın Sorgun ilçesine yaptırılan 24 derslikli ilköğretim okulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şehit Önder Muratoğlu İlköğretim Okulu'nun açılış törenine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Şehit Önder Muratoğlu'nun anne ve babası, öğrenciler, öğretmenler ve Sorgun halkı katıldı.

Törende bir konuşma yapan Şehit Önder Muratoğlu'nun babası Nuri Muratoğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'un oğlunun şehit olduğu günden itibaren sürekli yanlarında olduğunu belirterek, "Şişli Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül, her zaman bizimle beraber oldu, acımızı paylaştı. Kendisinden oğlumun adına bir okul yapılmasını istedik, o da bizleri kırmadı, bu okulu yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyor, okulumuzda eğitim gören öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hiçbir anne ve babanın bu acıyı yaşamaması diliyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşet, Türkiye'nin en büyük ilçesi Şişli Belediyesi, Sorgun'un Anadolu'nun en büyük belediyesi olduğunu belirterek, "Şişli Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül, Yozgatlı şehit anne ve babasının isteğini kırmayarak ilçemize 21 derslikli bir okul yaptı. Başkanımıza teşekkür ediyorum, ilçemizin okula ihtiyacı vardı, böyle büyük bir ihtiyacı karşıladığı için kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah burada ilim adamları yetişecek ve şehidimizin ismi de burada yaşatılacaktır" diye konuştu.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç da yaptığı konuşmada, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün şehit evine yaptığı ziyarette, şehit ailesi, kendileri için hiçbir şey istemediğini, çocuklarının adına bir okul yaptırmasını istediğini belirterek, "Belediye başkanımız da bu isteği yerine getirmiştir. Bugün bu okulun açılışını yapıyoruz. Şehidimizin anne ve babası bir evlat kaybetti, bugün için 550 evlat sahibi olmuşlardır. Önder Muratoğlu, vatanına olan borcunu canını ödeyerek ödedi ve en şerefli mertebeye

ulaştı. Burada eğitim gören öğrencilerimiz, okula her girişlerinde şehidimizin ismini okuyacaksınız, bu vatan için ne yapabiliriz diye düşüneceksiniz, şehidimizin anne ve babasını da kendi anne ve babanız olarak göreceksiniz. Tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, İstanbul'da bulunmasına rağmen sırtını Anadolu'ya dönmeyen, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve ekibine teşekkür ediyorum. Yine bu vatan için canını veren şehidimiz Önder Muratoğlu'nu şükran ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de yaptığı konuşmada bugünün kendisi için son derece anlamlı olduğunu belirterek, "Ateş düştüğü yeri yakar. Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar. Önder Muratoğlu'nun şehit olduğu gün annesini ziyaret ettiğimde, ne istiyorlarsa yapacağımı söyledim. Annesi bizim bir şeye ihtiyacımız yok, Önder'im için köyümüzde bir okul yaptır dedi. Söz verdim ve arkadaşlarım buraya gelerek inceleme yaptı. Ailenin tek isteğini bugün yerine getirmenin onur ve mutluluğunu yaşıyorum.

Bugün açılış törenini yaptığımız okula baktığımızda tüm veli ve öğretmenlerin şunu düşünmesini istiyorum. Bu okul henüz hayatının baharında yaşarken, Erzincan'ın Kemah'ta şehit düşen Önder Muratoğlu'nun adını taşıyacak. Bu yürekli delikanlımız Şişli'de oturuyordu. Haince bir pusuya düşürülerek şehit oldu ve onun gibi nice şehit düşen vatan evladımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Artık,Türkiye'mizin doğusunda da, batısında da güneyinde de analar ağlamasın, silahlar gitsin, her yere barış gelsin" dedi.

Şehit Önder Muratoğlu İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrencilerin bundan sonra Şişli'de birer evlerinin olacağını ve burayı sürekli kollayıp gözeteceklerini ifade eden Sarıgül, "Buradaki çocuklarımızın artık Şişli'de bir okulu, bir evi olacak. Burada eğitim gören tüm çocuklarımızı İstanbul'a getirip misafir edeceğiz. İstanbulun tarihi ve turistik yerlerini, gazeteleri, televizyonları, fabrikaları gezdireceğiz. Ayrıca öğrenciler arasında kura çekerek 4 öğretmen ve 15 öğrenciyi Almanya'ya götüreceğim " diye konuştu.

Öğrenciler ve veliler "Sorgun seninle gurur duyuyor" diyerek Sarıgül'ü alkışladılar.

Anne Zeynep Muratoğlu, çok mutlu olduğunu belirterek "Bugün oğlumun düğününü yaptık. Bir Önder kaybettik ama binlerce Önder'imiz oldu. Onun için çok mutluyuz, çok gururluyuz. Bu güzel günü bize yaşattığı için Şişli Belediye Başkanımız Mustafa Sargül'e çok teşekkür ediyorum. Oğlumuz her zaman kalbimizde, ismi de bu okulda yaşayacak" dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Önder Muratoğlu İlköğretim Okulunun açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Şişli Belediye Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Okuldan ayrılışta Sorgunlular Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e büyük bir sevgi gösterisinde bulundular.

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL, YOZGAT'TA
ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL, YOZGAT'TA
ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL, YOZGAT'TA
ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL, YOZGAT'TA
ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL, YOZGAT'TA
ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL, YOZGAT'TA
ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL, YOZGAT'TA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 18:18:02
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 18:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?