5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Müstakil bina istiyorlar

YOZGAT GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİ VELİLERİ MÜSTAKİL BİNA İSTİYOR

Eğitim öğretimi Yozgat Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi bünyesinde yürüten Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrenci velileri binanın fiziki yapısının yeterli olmamasından yakınarak, müstakil bir bina verilmesini istediler.

Yozgat Cumhuriyet Meydanında toplanan Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Okul Aile Birliği üyeleri ve öğrenci velileri bir basın açıklaması yaparak sorunlarını duyurmaya çalıştı. Okul Aile Birliği adına basın açıklamasını yapan Yurdagül Elibol, 2007-2008 eğitim öğretim yılında hizmete giren Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinde misafir okul konumunda eğitimini zor şartlar altında sürdürdüğünü belirterek, "Okulumuz, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinin bulunduğu bina üçüncü katında hizmet vermektedir. İdari birim, derslikler, resim ve müzik bölümlerine ait bireysel çalışma atölyelerinin yetersiz olması nedeniyle okulumuzun spor bölümüne bugüne kadar öğrenci alımı yapılması mümkün olmamıştır. Bu kadar zor şartlar altında eğitim ve öğretimine devam eden okulumuz öğrencileri, üstün başarılar elde etmişlerdir. Okulumuzda çevre iller ve ilçelerden gelen öğrencilerin fazla olması sebebiyle barınma ihtiyacı artmaktadır. Pansiyonumuz olmadığından öğrencilerimiz diğer okulların pansiyonları aracılığıyla zor şartlar altında barınmaya çalışmaktadırlar" dedi.

Diğer liselere gösterilen ilgi ve alakanın okullarına da gösterilmesini isteyen Elibol, "okulumuzda branş öğretmenlerinin görevlendirme yoluyla değil de kadrolu olarak eğitime devam etmeleri öğrencilerimiz açısından daha faydalı olacağını, öğretmen atamalarında İl Milli Eğitim Müdürlüğü nün daha hassas davranması, öğrencilerimizin yeterli seviyede eğitim alabilmeleri açısından ihtiyaç hasıl olmaktadır. Bizler okul aile birliği başkanlığı olarak Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin daha iyi bir eğitim ve öğretim yapabilmesi için misafir okul olarak değil de kendisine ait daha uygun başka bir binada ayrı bir eğitimi kurumu olarak varlığını sürdürmeli diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 17:25:05
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 14:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?