8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Müze kart ile sınırsız gezi

Yozgat Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çıkartılan ‘Müze Kart’ ile 300'ü aşkın müze ve ören yerlerinin gezilebileceğini söyledi.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın müze ve ören yerlerine olan ilgiyi artırmak, vatandaşların tarih ve arkeoloji bilincini yükseltmek, müze ve ören yerlerine kültürel yaşam alanlarına dönüştürmek amacıyla "Müze Kart" çalışması başlattığını belirtti.

Dursun, "Tüm illerde olduğu gibi şu an Yozgat'ta da müze kart verilmektedir. Vatandaşlarımız bu kartı çok rahatlıkla alabilirler. Müze kartı alabilmek için Türk vatandaşı olmak yeterlidir" dedi.

20 YTL karşılığında alınan Müze Kart ile ülke genelinde 300'ü aşkın müzen ve ören yerleri yıl boyunca istenildiği kadar gezilip ve faydalanılabileceğini ifade eden Dursun, "Yalnız bu 20 YTL karşılığında sınırsız ziyaret olanağı bazı yerlerde söz konusu değildir. Bunlar harem dairesi, yamaç evleri, karanlık kilise, karyalı prenses gibi taşıma kapasitesi düşük yerlerde bu müze kart geçerli olmayacaktır. Bunun dışında 300'ü aşkın müze ve ören yerlerinde vatandaşlarımız bir yıl boyunca istifa edecek" dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun, Müze Karta ilgilinin yoğun olacağını düşündüklerini belirterek, duyurunun yeni olmasına rağmen Yozgat'ta 4 kişinin müracaat ettiğini söyledi.

 

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 15:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?