6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Müzeler Haftası kutlanıyor

Müzeler Haftası tüm yurt genelinde olduğu gibi Yozgat'ta da törenlerle kutlanmaya başlandı.

Müzeler Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat Müze Müdürü Hasan Kerim Şenyurt, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası'nın bu yıl 28.'sinin kutlandığını söyledi.

Şenyurt, "Tarih boyunca birçok kültür ve uygarlığa ev sahipliği yapmış Yozgat'ta, M.Ö. 5 bin yıldan itibaren kesintisiz olarak kültür ve uygarlık sahası olmuştur. Yozgat'ta 131 adet tescili yapılmış sit alanı bulunmaktadır. Bu alanların çoğunda da Hitit izlerini görmek mümkündür. İlimizde yaşayan kültürlerin özeti Yozgat Müzesi'nde bulunmaktadır. Müzemizde 8 bine yakın eser sergilenmektedir. Müzeler bir toplumun tarih ve tarih birikimini yansıtan, tarih, kültür ve estetik bilinci aşılayan kurumlardır. Bu bilincin oluşturulması için çocuklarımızın ve gençlerimizin mutlaka müzelere getirilerek, müzelerin ve tarihi eserlerin sevdirilmesi gerekmektedir. Bu görev başta müze görevlilerine ve öğretmenlere düşmektedir" dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ise, Yozgat'ın çok zengin tarihi ve kültür varlıklarının bulunduğunu belirterek, "Bu zengin tarihi ve kültürel varlıklarımızın tanıtımını yapamıyoruz. Biz öncelikle kendi varlıklarımızı kendimize tanıtmamız gerekiyor ki başkalarına tanıtabilelim. Bu nedenle özellikle öğretmenlere bu konuda büyük görevler düşmektedir. Öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz, tarihi ve kültürel varlıklarımızı tanımaları için geziler düzenlemesini istiyoruz. Her öğrencinin müzeyi gezmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 16:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?