5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

MYO fabrika gibi çalışıyor

YOZGAT MESLEK YÜKSEK OKULU FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR

Fabrika gibi çalışan Bozok Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksek Okulu Mobilya Bölümü, Tıp Fakültesi Hastanesinin Kapılarını üretiyor.

Bozok Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksek Okulu Mobilya ve Dekorasyon bölümünde eğitim gören öğrenciler, uygulama eğitiminde hem el becerilerini geliştiriyor, hem de inşaatı devam eden tıp fakültesi hastanesinin ahşap kapılarını yapıyor. Bozok Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner Taslak, okullarının adeta bir fabrika gibi çalıştığını belirterek,"Okulumuzun teknik bölümleri özellikle mobilya ve dekorasyon bölümü, hem üniversitemizin ihtiyacını, hem de vatandaşların ihtiyacını karşılar duruma gelmiştir. Başta kamu kurum ve üniversitemiz olmak üzere döner sermaye kapsamında üretim yapabiliyoruz" dedi. Atölyelerde her türlü teknolojik ekipmanın bulunduğunu ifade eden Taslak, " Öğrencilerimiz, buradan iyi bir uygulama eğitimi alarak mezun oluyor. Biz öğrencilerimizin, elimizden geldiği kadar uygulamalı bir eğitimden geçmesini istiyor ve buna gayret ediyoruz. Öğrencilerimiz stajlarını, imkanlarımız doğrultusunda kendi atölyemizde yapmaya çalışıyoruz, imkanlarımızın olmadığı durumlarda ise sanayiye yönlendiriyoruz. Öğrencilerimiz stajlarını kendi atölyemizde olması halinde üretime katkıları oluyor, hem de kendi hocaları gözetiminde öğrendiklerini pekiştirme fırsatını yakalıyor. Şuanda öğrencilerimiz ve teknik elemanlarımız Tıp Fakültesi Hastanemizin ahşap kapılarını üretmektedirler. Bu şekilde üniversitemiz, hem maliyeti düşürüyor, hem de öğrencilerimize ve okulumuza katkı sağlamış oluyor" dedi.

Mobilya Dekorasyon Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Kılıç, Mobilya ve Dekorasyon bölümünde, üretim, malzeme ve tasarım olmak üzere üç konuda eğitim verdiklerini belirterek, "Buradan mezun olan öğrencilerimiz iyi bir tasarımcı olarak yetişiyor. Mezun olduktan sonra iyi bir ara elmanı olmanın yanında ayrıca iyi birer tasarımcı olarak iş bulabiliyorlar. Bölümümüzde eğitim ve öğretimle birlikte döner sermaye usulü ile çalışmaktadır. Başta üniversitemizin mobilya işlerini yaptığı gibi dışarıdan da sipariş alabilmektedirler. Döner sermaye, personel ve öğrenci açısından hem maddi hem de üretimde kalem sayısı artıyor. Sipariş aldığımız için her türlü mobilyayı üretme imkanımız oluyor. Sipariş alınmasa üretilecek kalem sayısı azalacak üretimimiz kısıtlanmış olacaktı. Döner sermaye olduğu için öğrencilerimize, dolap, masa, kapı ve her çeşit mobilya siparişi gelmesi uygulama eğitimimizi çeşitlendiriyor" diye konuştu.

YOZGAT MESLEK YÜKSEK OKULU FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR
YOZGAT MESLEK YÜKSEK OKULU FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 13:29:04
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 13:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?