8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

MYO'da yeni eğitim yılı başladı

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu 2008-2009 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen tören öncesi okulun bahçesinde yapılan Atatürk heykelinin açılışı yapıldı.

Törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Atatürk heykelinin açılışının ardından törene okul konferans salonunda devam edildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Pekdemir, okullarının Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı iki yıllık ön lisans eğitim ve öğretimi veren yatılı ve üniformalı kurumlar olduğunu söyledi.

Pekdemir, "Bu yıl birinci sınıfta 27 bayan 287 erkek, ikinci sınıfta 26 bayan 288 erkek olmak üzere toplam 628 öğrenci okulumuzda eğitim görmektedir" dedi.
Polisin çok hassas ve önemli bir görev yaptığını ifade eden Pekdemir, “Polis, vatandaşımızın hak ve hükümlülüklerini gözeten, yurdumuzda huzur ve güveni sağlayan, vatandaşın can, mal ve namusunu koruyan, muhtaçlara yardım etmeyi amaç edinmiş. Anayasa ve kanunların kendisine verdiği yetkilerle, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda milletten aldığı güç ile polis olmanın şeref ve gururunu yaşayarak bu uğurda canını feda etmekten çekinmeyerek görevini başarıyla yürütmeye devam etmektedir" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Polis Meslek Yüksek Okulu'nun bilim yuvası olduğunu söyledi. Okulun amacının demokratik, insan haklarına saygılı ve güvenlik hizmetlerini yükseltmeye yönelik emniyet mensubu yetiştirdiğini belirten Vali Amir Çiçek, "Buradan yetişen öğrencilerimiz, ülkemizin her yerinde görev yapmaktadır. Öğrencilerimiz burada en iyi eğitimleri alarak mezun olmaktadırlar. Öğrencilerimizden isteğimiz, verilen bilgiyi en yüksek oranda almaları ve kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelidir. 2008-2009 eğitim öğretim yılının okulumuza, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından öğretim üyesi 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, öğrencilere 'Polis-Halk İlişkileri' hakkında ilk dersi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 15:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?