7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Nakliyeciler işsizlik kıskacında

Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne bağlı Saray Beldesi'nde bulunan nakliyeci esnafı, beldelerinde organize sanayi bölgesi ve çimento fabrikası bulunmasına rağmen iş bulamadıklarından yakındılar.

Saray Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne üye 35 nakliyeci, iş bulamadıklarını kamuoyuna duyurmak hedefiyle bir basın açıklaması yaptı. Kooperatif Başkanı Mustafa Kılıçarslan tarafından okunan basın açıklamasında, 1977 yılında kurulan kooperatif üyelerinin son yıllarda iş bulamadığını belirterek, "4-5 yıl öncesine kadar geçimimizi sağlayabiliyorduk. Şu anda bırakın Devlete vergi vermeyi, evimize ekmek götüremiyoruz. K belgesi dediler aldık, kooperatife R belgesi dediler bankalardan kredi çektik aldık. Ama iş bulamıyoruz" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi ve ÇİMPOR- Yibitaş Çimento Farikası olmasına rağmen iş alamadıklarını ifade eden Kılıçarslan, "Türkiye genelinde nakliyecilerin durumu her geçen gün kötüye gitmekte. Yozgat'ta bizim durumumuz ise daha da kötüleşmektedir. Nevşehirli olan birilerinin araçları gece gündüz çalışır ama Saraylının aracı çalışmaz. Halbuki bu fabrika kurulurken en büyük özveriyi Saraylılar yaptı. Tarlalarımızı bedava verdik, tek Yozgat'a fabrika yapılsın diye. Senelerdir çimento fabrikasına nakliye alarak hizmet veriyoruz, yerine göre bedava fiyatına nakliye yapıyoruz. Şimdi birilerinin arabaları gece-gündüz demeden çalışıyor. Çimpor-Yibitaş fabrikasına verdiğimiz teklifi sabırla bekliyoruz. Verdiğimiz fiyat tren fiyatının altındadır. Ton- km fiyatı 13.00+KDV. Bu teklif verilmezde yapılmazda. Ama biz ucuz olsun bizim olsun, iş havlumuzun içinde olarak kabul ediyoruz.Verdiğimiz teklifi sabırla bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 18:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?