19
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Nakliyeciler zor durumda

Yozgat Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Nazım Altan, Yozgat'ta iş bulamadıkları için nakliyecilik işinin durduğunu, 100 tane kamyonun bir süredir hiç işe çıkamadığını söyledi.

Yozgat'ta buğday ve pancar sezonunun kapanmasıyla birlikte nakliyecilik işinin bittiğini belirten Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Nazım Altan "Yozgat'ta kış olup olmaması mesele değil, bizim her zamanki sorunumuz işsizlik. Kış olunca işler tamamen duruyor. İş olabilmesi için şehrimizde fabrikaların kurulması lazım. Üretim olmayınca nakliye de olmuyor. Şu anda 100 aracımız, 1,5-2 aydır yatıyor. Buğday ve pancar sezonu bitti, bizimde işimiz bitti." dedi.

Nakliyecilik konusunda ilçelerin Yozgat merkeze göre daha şanslı olduğunu ifade eden Altan "Sorgun ilçemizde şeker fabrikası ve kömür madeni var. Yerköy ilçemizde organize sanayi bölgesi ve seramik fabrikası var. Boğazlıyan'da yine bir şeker fabrikası var. Yozgat'ta ise hiçbir şey yok. Daha önce bizi ziyaret eden milletvekillerimiz, TMO'nun deposunda bulunan buğdayların nakliyesinin yapılacağı sözünü verdiler ama bu söz yerine getirilmedi." diye konuştu.
 

Yozgat Taşıyıcılar Kooperatifi Üyesi Mustafa Irkılata da, ülkenin yönetimindeki önemli iki ismin Yozgatlı olduğunu belirterek, "Bizim onlardan rica ediyoruz, kendileri olmasa da öncülük yapsınlar, fabrika kurabilecek bir sürü işadamlarını tanıyorlar, onlara öncülük edip Yozgat'a fabrika kurdursunlar. Bizim elimizde bir bira fabrikası vardı onu da kapatıp yıktılar. Buğday nakliyesi olacaktı ondan da bir iş çıkmadı. Ofisin deposunda 50-60 bin ton buğday var. Yeniden buğday alımı yapıldı. Bize söz verilmişti, buğday nakliyesi olacak size iş çıkartacağız demişlerdi hiç bir sonuç çıkmadı. Yozgat'ta artık nakliyecilik işi bitiyor. Büyüklerimiz Allah aşkına bize baksınlar. Özellikle milletvekillerimiz bununla ilgilensin. Yozgat'ta ofis ajansı var, ilçede ise müdürlük var. Müdürlük ile mi yakışır, yoksa ilçeye mi ? Bizi gerçekten dinleyecek büyüklere ihtiyacımız var." dedi.

Devletin sürekli belge çıkardığını artık belgenin peşinden yetişmenin mümkün olmadığını ifade eden Irıkılata "Her şeye zam geliyor, mazotun fiyatı 4 lira oldu ama bizim nakliyecik işine hiçbir zam gelimyor. Devlet sürekli para istiyor, ama bizim parayı kazanıp kazanamadığımızı sormuyor." şeklinde konuştu.

Seyit Ünal isimli Nakliyeci esnafı da, nakliyecilerden istenilen belgelerin peşinden yetişemediklerini belirterek, "Vergi borçlarımızı ödeyemiyoruz, üniversitede çocuk okutuyoruz ihtiyacını karşılayamıyoruz. Onunu için bize acil çözüm lazım onu devletimizden bekliyoruz. Her şeye zam geliyor mazot 4 lira oldu ama bizim nakliye ücretine zam gelmiyor. Hükümetimizden çözüm istiyoruz. Arkadaşlarımızın hepsinin borcu var, borcumuzu ödeyemiyoruz. Kredi çektik, taksitini ödeyemiyoruz. Yozgat'ta 2007 yılından beri ofiste buğday bekliyor, o buğdayın sevkıyatını istiyoruz. Bize acil çözüm lazım, arabalarımıza iş istiyoruz. Milletvekillerimiz seçim dönemlerinde gelip bizleri ziyaret ediyor, söz veriyorlar, seçim bitiyor, verilen sözler unutuluyor." ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2012 Perşembe 13:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?