6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Nalcı Portekiz yolcusu

Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu ve Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı ve Polis Okulu Müdürü Hüseyin Pekdemir 12 günlük Portekiz gezisine katılıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yozgat İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu ve Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladıkları polis okulları ve genel polis teşkilatının eğitimi konulu Avrupa Birliği projesinin kabul edildiğini söyledi.

Nalcı, "AB ile Türkiye'de eğitim veren polis okulları, genel polis teşkilatı ile güvenlik ve eğitim konusunda Türk polisi hangi boyutlarda eğitim alıyor, polisin aldığı eğitim çalışmalarında bunun icrasını nasıl yapıyor, bu konuda bir oraklık çerçevesinde Çekoslovakya, Polonya ve Portekiz ile bir çalışma yapıldı. Bu ülkelerde polis nasıl eğitim alıyor? İcraatını nasıl sergiliyor? Bizim de ülkemizde polis meslek yüksekokullarında ve eğitim merkezlerinde eğitim düzeyi nedir? Polis ne kadar eğitim alıyor? Bu eğitim ne kadar yararlıdır? Eğitimler yeterlimidir? Bunun değerlendirilmesini yapacağımız bir gezi düzenlendi" dedi.

21 Haziran'da Portekiz'e gideceklerini belirten Nalcı, "Düzenlenen geziye PMYO Müdürü Hüseyin Pekdemir, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, bir vali yardımcımız, polis okulu şube müdürleri, Ankara'dan emniyet müdürü rütbesinde bir görevli bu geziye katılacak. Gezi 3 Temmuz'da sona erecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 15:54:11
Güncelleme :19 Haziran 2009 Cuma 15:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?