30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Nikah sayısında bahar artışı

YOZGAT'TA BAHAR MEVSİMİYLE BİRLİKTE NİKAH SAYILARIDA ARTMAYA BAŞLADI

Yozgat'ta havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte nikah ve düğün sayıları da artmaya başladı.

Yozgat Belediyesi Nikah Memuru Ömer Duyar, 2011 yılı 17 Mart tarihi itibariyle nikah sayısının 43'e ulaştığını söyledi. Nikah ve düğün sayılarının Mart ayından itibaren artmaya başladığını ve en yüksek sayının ise Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında olduğunu belirten Duyar, "Artık evlenen çiftler ikamet ettiği yerleşim yerlerinde nikah kıydırması gerekiyor. Başka bir nikah dairesinde nikah kıydırmak isteyen çiftler, ikamet ettiği yerleşim biriminin nikah dairesinden izin belgesi almak kaydıyla başka bir yerde nikah kıydırabilmektedir" dedi.

Nikah kıydıracak çiftlerin, işlemlere başlamadan önce nikah memurlarından gerekli bilgi almalarının işlemleri hızlandıracağını ifade eden Duyar, "Nikah olmadan önce bize gelen çiftlere doldurması getirmesi gereken evraklar, raporlar konusunda bilgi veriyoruz. Çiftlerimizde istediğimiz belgeleri getirdiğinde nikahlarını kıyıyoruz" diye konuştu.

Bu yıl içerisinde 17 Mart tarihi itibariyle 43 çiftin nikah kıydırdığını ifade eden Duyar, "43 çift olan Ahmet Yılmaz, Aynur Ertuğrul'a mutluluklar diliyorum" dedi.

YOZGAT'TA BAHAR MEVSİMİYLE BİRLİKTE NİKAH SAYILARIDA ARTMAYA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 18:04:02
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 19:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?