6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Nizamoğlu ailesi arsa bağışladı

Yozgatlı Nizamoğlu ailesi tarafından Yozgat Müze Müdürlüğü'nün genişletilmesi için arsa bağışı yapıldı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, müzeye arsa bağışından dolayı Nizamoğlu ailesinden Mete Nizamoğlu'na teşekkür plaketi verdi.

Yozgat Proje Merkezi'nde düzenlenen plaket töreninde bir konuşma yapan Vali Amir Çiçek, eğitim, kültür ve ekonomik yönden kente katkıda bulunacak her kim olursa olsun onlara teşekkür ettiğini ifade ederek, "Biz Yozgat'ta özellikle kültür hareketleri açısından bu tür desteklere büyük önem veriyoruz. Müzenin bulunduğu alan bugün itibariyle yeterli değil. Biz müze bahçesini genişletelim istiyoruz. Nizamoğlu ailesinin bağışladığı 339 metrekare arsa, bahçenin genişlemesi için çok büyük fayda sağlayacaktır. Nizamoğlu ailesine verdikleri bu katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Arsayı bağışlayan Mete Nizamoğlu, Yozgat'ın her yönden gelişmesi için üzerlerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Müzenin genişletilmesi için arsanın faydalı olacağını düşündük ve bu arsayı müzeye bağışladık, hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek, arsa bağışını yapan Mete Nizamoğlu'na teşekkür plaketi verdi. Plaket töreninde Vali Yardımcısı Latif Memiş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bünyamin Türkmen ve Müze Müdürü Hasan Kerim Şenyurt'ta hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 18:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?