5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Nüfuslarda mesaiye devam...

YOZGAT VALİSİ NECATİ ŞENTÜRK,

Yozgat Valisi Necati Şentürk, 12 Eylül 2010 Pazar günü Anayasa Değişiklikleri Halkoylamasında seçmenlerin kimliğinin belirlenmesinde Yüksek Secim Kurulunun 2010/ 381 sayılı kararı gereğince Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunmasının zorunlu kılındığını, artabilecek nüfus cüzdanı değiştirme taleplerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması amacıyla Nüfus Müdürlüklerinde hafta sonları dahil olmak üzere 08.00-21.00 saatleri arasında mesai yapılacağını ve halkoylamasının yapılacağı 12 Eylül Pazar günü de nüfus cüzdanı değiştirme iş ve işlerinin yapılacağını söyledi.

Valilik Toplantı Salonunda ilçe kaymakamları, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Nevzat Gilan ve ilçe nüfus müdürleriyle bir toplantı yapan Vali Necati Şentürk, 12 Eylül 2010 Pazar günü Anayasa Değişiklikleri halk oylamasının yapılacağını belirterek, "Halkoylamasında seçmenlerin kimliğinin belirlenmesinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşıyan belgelerin ibraz edilmesi, önceki uygulamalardan farklı olarak Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi gibi kimliği tereddütsüz ortaya koyan resimli belgelerin kullanılması zorunlu kılınmıştır. Bu itibarla, artabilecek nüfus cüzdanı taleplerinin karşılanması amacıyla Nüfus Müdürlükleri hafta sonları da dahil olmak üzere 08.00- 21.00 saatleri arasında kesintisiz olarak açık olacak, yeterli personel bulunarak mesai yapılacak, halkoylamasının yapılacağı 12 Eylül Pazar günü dahil vatandaşlarımızın talepleri karşılanacaktır" dedi. .

Halkoylaması esnasında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması amacıyla vatandaşlarımızca bu hususun dikkate alınarak 12 Eylül 2010 tarihine kadar bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Şentürk, "Ayrıca, sürekli hastalık, ileri derecede yaşlılık gibi değişik sebeplerle gelemeyecek durumda olanlar hiçbir suretle mağdur edilmeyecek irtibata geçmeleri halinde 354 212 1669 veya 354 2121087 numaralı telefonları aramaları halinde ulaşımları sağlanacaktır sağlanacaktır. İlimiz genelinde Nüfus Müdürlüklerince yürütülecek iş ve işlemleri sırasında herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesi konusuna Valiliğimizce gerekli tüm tedbirler alınmıştır "diye konuştu.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Nevzat Gilan, 2000 yılından önce verilen nüfus cüzdanlarının değiştirilmesi halinde muhtarlıklarca onaylı nüfus cüzdanı talep belgesinin olması gerektiğini belirterek, "2000 yılından sonra verilenlerde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ve okunaklı halde bulunan nüfus cüzdanları için nüfus cüzdanı talep belgesi gerekmemektedir. Nüfus cüzdanını değiştirmek isteyen vatandaşlarımız 2 adet vesikalık fotoğraf ile müracaat etmeleri yeterlidir" şeklinde konuştu.

YOZGAT VALİSİ NECATİ ŞENTÜRK,
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 17:19:02
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 17:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?