30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

O ailesinin gururu!

İstanbul'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda Dünya ve Olimyişat Şampiyonu Kübalı Lopez Nunez'i yenerek altın madalya kazanan Rıza Kayaalp'in memleketi Yozgat'ta bulunan ailesi büyük sevinç ve gurur yaşıyor.

İstanbul'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonasında çocukları Rıza Kayaalp'in maçlarını izledikten sonra Yozgat'a dönen Kayaalp ailesi evlerinin balkonunun Türk bayrağı ve Rıza Kayaalp'in resmiyle süsledi. Yozgat'ın Kavurgalı Köyü'nde yaşayan baba Kelami Kayaalp (56), Rıza'nın köyde bir kız bir erkek olarak ikiz dünyaya geldiğini belirterek, "Rıza doğduğunda biz rızaya sürekli 'pehlivan' diye hitap ettik. Okulda dahi öğretmenleri pehlivan diyordu. Rıza köyde büyüdü hayvan otlattı, bize yardım etti. Lise eğitimini Yozgat'ta tamamladı ve bu sırada güreş eğitimlerinde sürdürdü. Son olarak Ankara'ya gitti büyük başarılar elde etti. Son olarak İstanbul'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Türk Bayrağını dalgalandırdı. Bu bizi çok mutlu etti, sadece bizi değil tüm Türkiye ve Dünyayı mutlu etti. Çok sevinçliyiz çok gururluyuz. İnşallah Olimpiyatlarda da altın madalya kazanacak" dedi.

75 Yaşındaki babaannesi Meliha Kayaalp, torunu Rıza için çok dualar ettiğini belirterek, "Rızayı çok severim o benim biricik torunum, güreşirken çok dua ettim. Dualarımız kabul oldu ve Dünya şampiyonu oldu" diye konuştu.

Anne Sevgi Kayaalp'de Rıza'nın maçını İstanbul'da izlediklerini belirterek, "Çok heyecanlandık, sürekli ona destek verdik, şampiyon olduktan sonra gözyaşlarımızı tutamadık. Oğlumla gurur duyuyorum, inşallah Olimpiyatlardan da madalya ile gelecek. Olimpiyatlara şimdiden hazırlanmaya başladı. Oğlumun tek hedefi Kübalıyı yenmekti dediğini yaptı. Kübalıyı yendi bizi ve ülkemizi sevince boğdu" şeklinde konuştu.

Rıza'ın ikiz kardeşi Zehra Kayaalp, Rıza'nın ikiz kardeşi olmaktan büyük bir gurur duyduğunu dile getirerek, "O güreşirken sanki minderde ben güreşiyormuş gibi hissettim. Çok destek verdik gözyaşlarımızı tutamadık. Onunla gurur duyuyorum. İnşallah olimpiyatlardan da madalya ile dönecek" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2011 Cuma 11:21:53
Güncelleme :16 Eylül 2011 Cuma 11:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?