6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

'O mermi kovanları bizim değil'

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Pekdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Cevdet Dündar Göleti'nde bulunan 25 adet G-3 piyade tüfeğine ait boş mermi kovanı ile okullarının alakasının olmadığını bildirdi.

Yozgat Kent Park Cevdet Dündar Göleti'nden geçtiğimiz pazartesi günü 25 adet boş G-3 piyade tüfeği mermisi bulunmuş ve basında olayın,

"Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin eğitimi sırasında attığı mermilerin boş kovanı olabileceği ve çocuklar tarafından toplanarak gölete atıldığı ihtimali üzerinde durulduğu" şeklinde yer alması üzerine, Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Pekdemir yazılı bir açıklama yaptı. Pakdemir, açıklamasında Polis Meslek Yüksek Okulu'nda silah bilgisi ve atış dersi müfredatında atışların Mayıs ve Haziran 2009 tarihleri arasında planlandığını belirterek, "Tabanca atışları kapalı atış poligonumuzda, Kaleşnikof uzun namlulu tüfek atışlarımız ise Cezaevi Açık Atış Poligonu'nda yapılmıştır. Atış sonrası görevli atış amiri tarafından boş kovanlar itina ile toplatıldıktan sonra sayımı yapılarak depomuzda muhafaza edilip belli dönemlerde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilmektedir. Polis Akademisi Başkanlığı'nca gönderilen, 'Silah Bilgisi ve Atış Dersi' müfredatında G 3 piyade tüfeğiyle atış eğitimi konumlanmadığından öğrencilerimize atış yaptırılmamıştır. Dolayısıyla Cevdet Dündar Göleti'nde bulunan G-3 mermi kovanlarının okulumuzla kesinlikle ilgisi yoktur" ifadelerine yer verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 19:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?