3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Obez kadına valilik sahip çıktı

Yozgat'ın Şefaatli ilçesi Küçük İncirli köyünde ikamet eden ve aşırı kiloları nedeniyle yerinden kalkamayan 66 yaşındaki obez kadına valilik sahip çıktı.


Yozgat Valisi Amir Çiçek'in talimatları doğrultusunda Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nden bir ekip köye giderek, 66 yaşındaki Fahriye Göktaş'ı muayene etti.
Yapılan kontrolde 240 kilo olduğu belirtilen ve yaşlı kadının yerinden kalkamadığı ve kimsesi olmadığı belirlendi.

Daha sonra ambulansa bindirilerek Yozgat'a getirilen yaşlı kadın Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirildi.

Yozgat İl Müdürü Fazlı Doğanç, obez hastası olan 240 kiloluk Fahriye Göktaş'ın, Yozgat Devlet Hastanesi doktorları tarafından da muayene edildiğini ifade ederek, “Yapılan kontrollerde, hastanın yataktan kalmamasından dolayı vücudunda bazı yaralar oluşmuş, bunun dışında bir sıkıntısı yok” dedi.

Doğanç, obez hastasının bir süre Yozgat'ta konuk edileceğini de belirterek, şunları kaydetti:
“Yozgat'taki merkezimizde özürlü ve 60 yaşını doldurmamış hastalara bakılıyor. Obez hastası kadın 66 yaşında ve özürlü değil. Bu nedenle başka illerde bulunan merkezlerle görüşme yapacağız, obez hastaları için bir merkez bulmamız halinde oraya nakledeceğiz. Aksi halde burada bakımına devam edeceğiz. Eğer obez hastaları için bir merkez varsa, bizim hastamız açısından da daha iyi olacak.”


AA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 18:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?