6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Oda ve Borsa Başkanları buluştu

ODA VE BORSA BAŞKANLARI YOZGAT'TA BİR ARAYA GELDİ

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı'nın girişimleri ile her ay bir ilçede düzenlenen sanayi ve ticaret odası ile ticaret borsası başkanları toplantısı, bu ay Yozgatspor Kulübü'nde düzenlendi.

Yozgat ekonomisinin canlandırılması için neler yapılacağın görüşüldüğü toplantıya Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, İlçe TSO ve ticaret borsası başkanları, siyasi parti temsilcileri ve işadamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yozgat TSO Başkanı Özışık, Yozgat'ta ekonomini canlanması için Yozgat'ta bulunan kurum ve kuruluşların doğrudan temin ile yaptıkları alımlarda Yozgatlı firmalara öncelik vermelerini istediklerini belirterek, "Bu konuda başta valilik olmak üzere il garnizon komutanlığına, üniversite rektörlüğüne ve il emniyet müdürlüğüne dilekçeler yazdık. Valilik dışında tüm kurumlarımızdan olumlu cevap geldi. Valilik ve bağlı kurumlarından hiçbir geri dönüşüm olmadı. Çünkü vali, kendisine bağlı kurumlara bildirmemiş. Jandarma komutanlığına, rektörlüğe ve emniyetimize teşekkür ediyorum" dedi.

Valilik tarafından hazırlanan 2023 vizyonunun 3 yıldır dinliyoruz. Şimdi vizyonun yanında birazda misyon olması lazım. Sadece vizyonla bir şehrin ekonomisine, sanayisine, ticaretine katkıda bulunamazsınız. Ayağınızın biraz yere basması lazım. Geçenlerde Jeotermal enerji ile ilgili bir toplantı yapıldı, hiçbir oda başkanı bu toplantıya çağrılmadı. 2023 vizyonunda Yozgat'ta kişi başına milli gelir 10 bin doların üzeri hedefleniyor. Ancak valiliğin vizyonu bence bir tabela ve yazıdan başka bir şey değildir" dedi.

Yozgat İş Geliştirme Merkezi hakkında da bilgi veren Özışık, Kosgeb'in Yozgat İşgem'e ortak olduğunu belirterek, "Yozgat İşgem'in 112 bin TL Kosgeb'in borcunu ödedik, özelleştirme idaresinden ve Kosgeb'den bir kuruş dahi alamadık. Şuan İşgem'in çatısı akıyor, orada bulunan iş yerleri perişan durumda. Buraya ne valilik, ne de belediyemiz sahip çıkıyor.2023 vizyonuna ilin sanayisi ve ekonomisini geliştirmek isteniyor anacak, biz İşgem'deki 27 iş yerine dahi sahip çıkamıyoruz. O zaman 2023 Vizyon sadece kağıt ve çerçeveye para harcamaktan başka bir şey değildir" dedi.

Aralık ayı sonunda sona erecek olan 5084 sayılı teşvik yasası konusunda da yapılan konuşmalarda, yasanın sona ermesiyle bir çok firmanın içi çıkaracağı ve bir çoğununda ağır maliyetlerden dolayı kapanacağı görüşü ortaya çıktı.

Yerköy Ticaret Borsası Başkanı Cemalettin Kömürcüoğlu'da yaptığı konuşmada, Türkiye'de ve Yozgat'ta hayvancılığın bitme noktasına geldiğini belirterek, "Yozgat tarım ve hayvancılıkla gelişeceğini biliyoruz. Ancak Türkiye'de kulak küpesi kayıtlarına göre bugün 8 yaşında büyükbaş hayvan gözükmekte, gerçekte ise 3 yaşında bir büyükbaş hayvan bulmak çok zordur. Bunu en son geçtiğimiz Kurban Bayramında gördük. Türkiye'deki hayvan sayısıda sıhhatli değil, buna göre bir çözüm üretilmesi gerekir" diye konuştu.

Son olarak Yozgatspor Kulüp Başkanı Kenan Yılmaz'da oda başkanlarına Yozgatspor'un durumu hakkında bilgi verdi.

ODA VE BORSA BAŞKANLARI YOZGAT'TA BİR ARAYA GELDİ
ODA VE BORSA BAŞKANLARI YOZGAT'TA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 17:08:04
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 20:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?