3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Öğrenci işçiler yaz mesaisinde

Dar gelirli ailelerin çocukları, akranları tatil yaparken ellerine aldıkları boya sandıkları, tartı ve el arabalarıyla çalışmaya başladı.


Yozgat'ta salı ve çarşamba günleri kurulan sebze pazarında el arabası ile yük taşıyan öğrenciler günde ortalama 6 YTL ile 15 YTL arasında para kazandıklarını belirterek, "Kazandığımız paralarla önce evimizin sebze ve meyve ihtiyacını karşılıyoruz. Paramız artarsa okul harçlığı olarak biriktiriyoruz. Pazar yerine yakın mesafelere 1 YTL'ye, uzak mesafeleri ise 3 YTL'ye taşıma yapıyoruz. Bazı müşteriler uzak mesafeye dahi pazarlık yapıp 3 YTL'in altında taşıma yaptırmaya çalışıyor" dedi.

Boyacılık yapan çocuklar ise günde 5-6 YTL kazandıklarını ifade ederek, "Bir çift ayakkabıyı 50 kuruşa boyuyoruz. Günlük kazandığımız parayı annemize veriyoruz. Onlar da ev ihtiyaçlarını karşılıyor" şeklinde konuştu. Tartıcılık yapan çocuklar da günlük ortalama 5 YTL para kazandıklarını ve kazandıkları parayı okul harçlığı için biriktirdiklerini söyledi.

 
Bazı öğrenciler ise sabahtan öğleye kadar çalıştıklarını, öğleden sonra ise internet kafelere giderek oyun oynadıklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2007 Salı 18:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?