6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Öğrenciler hem yarıştı hem eğlendi

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaöğretimde okuyan öğrenciler arasında Altın Testi Türk Halk Müziği ses yarışması düzenlendi.

Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen yarışmayı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclis Başkanı Üzeyir Arslan, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

Saz ekibi ve jüri müzik öğretmenlerinden oluşan yarışmada 14 ilçeyi temsil eden öğrenciler, okudukları türkülerle izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Yarışmada bazı öğrencilere arkadaşlarından büyük destek gelirken, bazıları da oynadığı oyun eşliğinde kendilerine alkış desteği almaya çalıştı.

Yarışma sonunda jüri tarafından yapılan değerlendirmede, Akdağmadeni Lisesi Öğrencisi Gökhan Namlı birinci, Yozgat Merkez Atatürk Lisesi'nden Büşra Avcı ikinci ve Sorgun Lisesi'nden Cansu Yıldırım üçüncü oldu. Yarışma sonrasında dereceye giren öğrenciler, birer küçük altın ve kupa ile ödüllendirildi.

Yarışma sonunda bir konuşma yapan Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, milli eğitim olarak öğrencilerin bu tür sosyal ve kültürel aktivitelere katılmalarını sağlamak için yarışmalar düzenlediklerini belirterek, "Öğretmen ve öğrencilerimizinde eğlenmeye hakkı vardır. Bu yarışmayla hem bir sosyal etkinlik düzenledi, hem de çok eğlenceli dakikalar geçirdik. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi, jüri üyelerini ve saz ekiplerini kutluyorum. Bu tür yarışmayı daha önce ilköğretim okulları arasında, şimdi ortaöğretim, önümüzdeki günlerde de öğretmenler arasında düzenleyeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 11:22:29
Güncelleme :24 Mayıs 2009 Pazar 16:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?