5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Öğrenciler telefonla takip edilecek

Yozgat İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necati Coşkun, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan korunması, şiddet olaylarına karışmalarının önüne geçilmesi amacıyla, okula gelmeyen öğrencilerin velilerine telefonla bilgi verileceğini söyledi.
 
Öğrenci velisi ve okul arasındaki iletişimin öğrencinin başarısı açısından çok önemli olduğunu ifade eden Coşkun, açıklamasında şunları belirtti:
 
"Bazı öğrencilerimiz, evden 'okula gidiyorum' diye çıkıyor, okula gelmiyor. Okul idaresi ve öğretmenlerimizde, okula gelmeyen öğrencinin, okula gelmediğinden ailesinin bilgisi olduğunu düşünerek bir araştırma yapılmıyor. Biz bu aksaklığı önlemek için, okula gelmeyen öğrencileri ilk ders saati itibariyle, ailelerine telefon ederek, öğrencinin neden okula gelmediğini öğreneceğiz ve ailesini de çocuğun okula gelmediği konusunda bilgilendirmiş olacağız. Bu projeden amacımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumaktır."
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 15:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökalp Çınarer IP: 88.226.45.xxx Tarih : 10.11.2006 16:07:51
Öncelikle çalışmalarınızdan dolayı tebrik ederim Yozgatın eğitiminin en buyuk sorunu öğrencilerin çalışabileceği ücretsiz kurslarının ve okuma salonlarının yeteresizliğidir ayrıca sizlerin vesilesiyle öğrencilere kitap kuma alışkanlığı kampanyalarla yarışmalarla aşılanmalıdr çünkü her dersin temelinde okuma okudugunu anlama mantıgı vardır.İnternt kafeleri ve bilgisayarı öğrencilerin eğitimi acısından kullandıracak programlar yazılımlar temin edilmeli bu konuda sizlere yardımcı olabilirim bilgisayar oyun dışında da kullandırılmalıdır.