7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Öğrenciler yaz tatiline girdi

Yozgat Celal Atik İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Karne törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Yozgat genelinde ilköğretim okullarında 73 bin 668, orta öğretimlerde ise 18 bin 770 öğrenci olmak üzere topla 92 bin 438 öğrencinin karne aldığını söyledi. Gamsız, öğrencilerin uzun bir süreden sonra tatile girdiğini hatırlatarak, "Yozgat'ta sorunsuz olarak bir eğitim öğretim yılı tamamladık. Öğrencilerimiz bir yıllık çalışmasının sonucunu bugün karne, teşekkür ve takdir belgelerini alarak kapatıyor. OKS'ye giren ve ÖSS'ye girecek öğrencilerimizden başarı bekliyoruz, sınavı kazanamayan öğrencilerimizden de üzülmemelerini istiyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, bugün tüm öğrencilerin ve ailelerinin karne sevinci yaşadığını belirterek, "Başarılı öğrencilerin yanında başarısız öğrencilerimizde olabilir. Bu öğrencilerimiz başarısız olduk diye üzülmesinler. Başarısız olan öğrencilerimiz, başarısızlığının sebebini araştırıp bulur ve biraz daha fazla çalışırsa onlarda eminim ki başarılı olacaklardır" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek, okul birincisi Mehmet Ercan'a bir bilgisayar ve çeyrek altın hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 16:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?