8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Öğrencilerden Gamsız'a ziyaret

Yozgat Sürmeli Anaokulu öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız'ı makamında ziyaret etti.

Minikleri makamında kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, ziyaretlerinden dolayı çocuklara ve öğretmenlerine teşekkür ederek, milli eğitim olarak okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Bir önceki yıla göre okul öncesi eğitimin yüzde 60 arttığını ifade eden Gamsız, "İlimiz okul öncesi eğitimde pilot bölge seçildi. Önümüzdeki yıldan itibaren okul öncesi eğiteme gitmeyen öğrenciler, birinci sınıfa başlayamayacak" dedi.

Öğrencinin başarısında okul öncesi eğitimin çok büyük katkısı olduğuna değinen Gamsız, "Ana sınıfına giden öğrencilerin ÖSS'de dahi gitmeyenlere göre daha başarılı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu nedenle anne ve babalardan isteğimiz çocuklarını ana sınıfına göndermeleridir. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olarak bu çocuklarımızı hayata alıştırıyor, hayata tutunabilmeyi öğretiyoruz. Okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz. 'Eğitimde 7. Yaş Çok Geç' isimli sloganımız var. Biz okul öncesinde yaşı daha aşağılara çekmek suretiyle okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmaya ve okullaştırma oranımızı artırmaya gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 12:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?