7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Öğrencilere süt dağıtıldı

Yozgat'ta 16 Ekim Dünya Gıda Günü sebebiyle bir tören düzenlenerek öğrencilere süt dağıtıldı.

Yozgat 30 Ağustos İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İnci Varinli, Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Çevre Orman Müdürü Birol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, Gıda ve Tarım Teşkilatı'nın 1979 yılında aldığı bir kararla, 16 Ekim Dünya Gıda günü olarak kabul edildiğini söyledi.

Ertuğrul, "Vatandaşlarımızda alışveriş yaparken, daha dikkatli davranmaları, açıkta satılan gıdaları almamaları gerekmektedir. Satın aldıkların gıdaların etiketlerine, son kullanma tarihlerini kontrol etmelerini istiyoruz" dedi.

Ardından söz alan Yozgat Valisi Amir Çiçek, insanın yaşamını sürdürmesi için en önemli kaynağın gıda olduğunu belirterek, "Gelecekte insanlık için en önemli tehlikelerden biriside açlıktır. Bu sebeple tedbir almalıyız. Gıda güvenliğinin sağlanması ve israfın önlenmesi konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü'ne büyük görevler düşmektedir. Çocuklarımız ve gençlerimizi israfı yapmamaları konusunda eğitmeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 30 Ağustos İlköğretim Okulu öğrencilerine süt dağıtımı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?