5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Öğrencilere süt ziyafeti

YOZGAT'TA DÜNYA SÜT GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü tarafından Dünya Süt Günü nedeniyle öğrencilere süt dağıtıldı.

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü, 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nü Müzeyyen Çokdeğerli İlköğretim Okulu'nda öğrencilere süt dağıtarak kutladı.

Süt dağıtım törenine Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Tarım İl Müdürlüğü çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, şuan dünyada insanların en büyük ihtiyaç duyduğu maddenin gıda ve petrol olduğunu belirterek, insan yaşamının sürdürebilmesi için gıda daha önemli olduğunu söyledi.

Beslenmede sütün en önemli gıda maddeleri arasında yer aldığını ifade eden Koçak, "Süt besin olarak yaratılmış yegane tabii içecektir. Sütün içerisinde insan sağlığına zarar verebilecek hiçbir katkı yoktur. Süt, vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerinden protein, yağ, karbonhidrat, vitamin, mineral madde ve su ihtiva etmektedir. Süt özellikle bebeklerin beslenme ihtiyacını tek başına karşılayan besin maddesidir. Süt ve süt ürünleri çocukların bedensel ve zihinsel gelişiminde çok önemli bir yere sahiptir. Süt, özellikle kemik ve diş yapısının sağlıklı bir şekilde gelişiminde önemli bir yer tutmaktadır" dedi.

Çocukların ortalama günden 500, yetişkinlerin ise 250-300 gram süt ve süt ürünleri tüketmesi gerektiğini ifade eden Koçak,"Avrupa ülkelerinde yıllık kişi başına ortalama 70 ile 100 litre süt tüketilirken, ülkemizde bu oran 24 litre gibi düşük seviyelerdedir. Bunun için yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenmesini sağlamak için süt, ayran, yoğurt, peynir, tereyağı, gibi yararlı besinleri tüketmeye teşvik etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Dünya Süt Gününü en güzel tarafının süt içmek olduğunu belirterek, "Herkesin gazlı içeceklerden ziyade, insana daha faydalı olan süt tüketmelidir" dedi.

Çocukların şiir okumasından sonra Tarım İl Müdürlüğü Gıda Mühendisi Hatice Yolcu, sütün yararları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra öğrencilere süt dağıtıldı.

YOZGAT'TA DÜNYA SÜT GÜNÜ ETKİNLİĞİ
YOZGAT'TA DÜNYA SÜT GÜNÜ ETKİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 12:48:05
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 19:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?