5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Öğrencilere tam not

YOZGAT KIZ MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ YAPTIKLARI YEMEKTEN TAM NOT ALDI

Yozgat Kız Meslek Lisesi, Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünden mezun olan öğrenciler diplomalarıyla birlikte kalfalık ve iş yeri açma belgesi de alıyor.

Kız Meslek Lisesi ikinci sınıftan itibaren Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünü seçerek, bu branşta eğitimini sürdüren öğrenciler 3. sınıfta uygulamaya geçerek, açık büfe, Türk mutfağı ve mutfak uygulamaları dallarında eğitim alarak, sipariş üzerine yaptıkları üretimle hem okulun döner sermayesine hem de kendi bütçelerine katkı sağlıyor. Mesleki bölümleri seçen öğrencilerin meslek sahibi olarak mezun olduklarını belirten Yozgat Kız Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Kaya, Bu yıl 21 öğrencinin mezun olacağını belirterek, "Bu öğrencilerimiz, işletmelerde staj yapıyor. Ayrıca beceri eğitimi sınavlarını yapıyoruz. Bu sınavda öğrencilerimiz okulda ve staj dönemlerinde aldıkları bilgi ve becerileri sergiliyorlar. Öğrencilerimiz, mezun olurken okulumuzdan işyeri açma belgelerini de alarak alıyorlar" dedi.

Meslek liselerinin ilgilinin her geçen gün arttığını dile getiren Okul Müdürü Kaya, "Her yıl öğrenci sayımız ve bölüm sayımız artmakta. Buradan mezun olan birçok öğrencimiz yüksek öğretime de devam etmektedir. Gelecek nesillerimizin iyi yetişmesi için kız çocuklarımızın en iyi eğitimi alması gerekir" dedi.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Şefi Songül Korkut, ise, son yıllarda meslek liselerine ilginin arttığını ifade ederek" Bu yıl mezun olacak 21 öğrencimiz farklı işletmelerde stajlarını tamamladılar ve okulumuzda uygulamalı olarak sınav yapıldı. Sınavlarda becerilerini sergileyen 21 öğrencimizin tamamı mezun olmaya hak kazandı" diye konuştu.

Yozgat Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünden bu yıl mezun olacak 21 öğrenci, işletmede beceri eğitimi sınavlarında yaptıkları yemekleri öğretmenlerine ve basın mensuplarına ikram ettiler. Öğrenciler tarafından hazırlanıp pişirilen yemekler, yine öğrenciler tarafından servis edildi. Öğrencilerin yaptığı mantı ve çorbadan tadan basın mensupları öğrencilere tam not verdi.

Öte yandan okuldan bu yıl mezun olacak öğrenciler, bölümleriyle ilgili yükseköğretime devam etmek istediklerini belirterek, "Bozok Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. İnci Varinli'den meslek yüksek okulunda yiyecek içecek hizmetleriyle ilgili bir bölüm açmasını istiyoruz. Daha önce kendileri çocuk gelişimi ile ilgili bölüm açtılar. Yiyecek içecek hizmetleri bölümünü de açmasını bekliyoruz" şeklinde konuştular.

YOZGAT KIZ MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ YAPTIKLARI YEMEKTEN TAM NOT ALDI
YOZGAT KIZ MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ YAPTIKLARI YEMEKTEN TAM NOT ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 17:50:04
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 17:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?