6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Öğrencilere tasarruflu ampul dağıtıldı

Yozgat'ta Enerji Verimliliği (ENVER) Projesi kapsamında düzenlenen törenle öğrencilere tasarruflu ampul dağıtıldı.

Celal Atik İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, İl Genel Meclis Başkanı Üzeyir Arslan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, ülkeyi güçlendirmenin en önemli yolunun tasarruftan geçtiğini söyledi. 2008 yılının 'Enerji Verimliği Yılı' olarak ilan edildiğini ve bu halen devam ettirildiğini ifade eden Vali Çiçek, "Enver projesini okullarımızdan başlamak üzere il geneline yaymaya çalışıyoruz. Başta okullarımız olmak üzere fazla enerji tüketen akkor ampullerin yerine aynı ışığı veren 20 wattlık tasarruflu ampullerle değiştiriyoruz. Bunun yanında öğrencilerimizin evlerindeki ampulleri değiştirmeleri için il genelinde 74 bin 640 ampul dağıtılacaktır" dedi

'Enver projesi' kapsamında il genelinde bulunan belediye başkanlıklarının 9 bin 500 lambasını tasarruflu ampul ile değiştirdiğini ifade eden Vali Çiçek, "Sağlık müdürlüğümüz bin 35, Gençlik Spor Müdürlüğümüz 200, diğer bir çok kurumumuz da tasarruflu ampuller takmıştır. Biz bunu özel sektörler ve evlerimizde de yaygınlaştırmak istiyoruz. Özellikle iş yerlerinin değiştirdiği ampul sayılarına göre sağladıkları enerji tasarruflarını giriş kapılarına yazarak elde ettiği tasarrufu göstereceğiz ve ödüllendireceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere birer tane tasarruflu ampul dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 18:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?