7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Öğrencilere uygulamalı eğitim

Bozok Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, mesleklerini uygulamalı olarak öğreniyor.

Bozok Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner Taslak, bin 600 gündüz, 900'de ikinci öğretim olmak üzere toplam 2 bin 500 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.

Taslak, "Öğrencilerimiz teknik bilimler ile iktisadi ve idari programlar adı altında iki ana bölümümüzde eğitim almaktadır. Teknik bilimlerde, halıcılık, makine resim, mobilya dekorasyon, inşaat ve bilgisayar programcılığı bölümlerinde verilen eğitimlerde öğrencilerimiz teorik bilgilerin yanında aynı zamanda uygulamalı eğitimde almaktadırlar. Öğrencilerimiz, halıcılık, desinatörlük, seramik boyama gibi uygulamalı derslerle de kendilerini yetiştirerek piyasaya en iyi şekilde hazırlanıyorlar" dedi.

Okul olarak yeni bölümler açma ve öğretim elemanında sayı arttırma çalışmalarının bulunduğunu belirten Taslak, "Bu konuda hazırladığımız çalışmaları şubat ayında YÖK'e sunacağız. Geleneksel el sanatları bölümünü açmak istiyoruz. Bu bölümü açarsak Türk el sanatlarını yaşatmak adına çok daha iyi ve güzel işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 22:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?