7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Öğrencilerin karne sevinci

Yozgat'ta 2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle 98 bin 364 öğrenci karne sevincini yaşadı.

2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi sebebiyle Yozgat Cumhuriyet İlköğretim Okulunda bir tören düzenlendi.

Törene Vali Amir Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Burhan Susam, okulda yapılan çalışmalar ve başarı seviyesi hakkında bilgi verdi.

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, sorunsuz bir şekilde 2007-2008 eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamladıklarını belirterek, "İlimizde eğitim başarı seviyesinin yükseltilmesi için öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile işbirliği içerisinde çalışmalar yapıyoruz. Bugün öğrencilerimiz karnelerini aldı. Bazı öğrencilerin karnelerinde kırık not olabilir. Bu kırık notlar iyi bir tatil sonrasında ikinci dönemde düzeltilecektir" dedi.

Son konuşmayı yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek'de bir ülkenin gelişmesi için iyi eğitim almış kendisini yetiştirmiş gençlere ihtiyaç olduğunu belirterek, "İlimizde eğitim başarı seviyesi ve çocuklarımızın iyi eğitim alması için başta milli eğitim müdürlüğümüz olmak üzere tüm kurumlar üzerine düşen görevi yapmaktadır. Bugün öğrencilerimiz karnelerini alarak 15 günlük bir tatile girmektedir. Karnelerde zayıf not olabilir. Bu konuda anne babalara büyük iş düşmektedir. Anne babalar zayıf not için çocuklarına kızmak yerine onlara destek olmalı sahip çıkmalıdır. Çocuklara gereken destek verildiğinde ikinci yarıda zayıf notlar düzelecektir. Yine dersler çok iyi olan öğrencilerimizde, iyi notlardan dolayı rehavete kapılmalıdır" dedi.

Konuşmaların ardında okulda dereceye giren öğrencilere karne ve hediyeleriyle birlikte emniyet müdürlüğünün "Ben emniyet kemerimi takıyorum ya sen" çıkarmasının bulunduğu trafik bilgi broşürleri verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 16:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
buse IP: 78.161.86.xxx Tarih : 22.01.2009 08:38:12

karne sevinci çok güzel ama iyi alanlar için ben taktir alıyorum hepp ama almıyanlar uzulmesın sonra calişsınlar alsınlar yayınlansın