7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Öğretmenler Günü kutlandı

Yozgat'ta, 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra törene İl Kültür Müdürlüğü salonunda devam edildi. Burada ilk ve orta öğretim öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi gezildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, milletlerin refah ve mutlulukları, dünya medeniyetindeki konumu, payları ve değerlerinin eğitime verdikleri önemle orantılı olduğunu söyledi.

Gamsız, "Sağlıklı bir toplum, mutlu fert yetiştirmek, dürüst bir yönetim ve demokrasi, çağdaş, medeni ve güçlü bir devlet olabilmemizi gerçekleştirilecek tek hizmet, iyi bir eğitimdir. İyi bir eğitimin asıl unsurları ise nitelikli öğretmenlerdir" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, öğretmenliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu belirterek, "Ülkemizi en iyi yere getirecek kişilerin başında öğretmenler gelmektedir. Bu kadar önemli ve kutsal görevi üstlenen öğretmenler için sadece sevgi ve saygı değil, onların mesleklerini en iyi şekilde yürütmeleri içinde ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Öğretmenlik, kesinlikle para ile ölçülen bir meslek değildir. Eğer bu mesleği yapanlar, ‘ben bu kadar para alıyorum, bu kadar görev yaparım, bu kadar eğitim veririm’ diyorsa, bu kişide öğretmenlik mesleğinin aşkı yoktur. İnsanı yetiştirmenin para ile ölçüsü yoktur. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, resim, şiir ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlere ödülleri verildi. Uzun yıllar öğretmenlik görevini yaptıktan sonra bu yıl emekliye ayrılan öğretmenlere, hizmetlerinden dolayı teşekkür belgesi verilirken, 12 öğretmen ise yemin ederek göreve başladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen törene, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 14:57:35
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 15:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?