8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Öğretmenlerin KEY ödemeleri çıkmadı

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde 1987-1995 yılları arasında görev yapan öğretmenlere Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri çıkmadı.

İlçede görev yaptıkları sırada maaşlarından KEY kesintisi yapılan öğretmenlerin büyük çoğunluğunun para alamadığı öğrenildi.

25 yıl Sarıkaya ilçesinde görev yaptıktan sonra 1995 yılının Kasım ayında emekli olan Mehmet Temur, KEY hesabında toplanan paraları alamadıklarını belirterek, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli çok sayıda öğretmen ve memurun da ödemeleri çıkmadı. Mutlaka bir yerde yanlışlık yapılmıştır, yapılan yanlışlığın bir an önce giderilmesini istiyorum" dedi.

Sarıkaya ilçesinde görev yapan ve 1996 yılında emekli olan İbrahim Çetin ise ilçede görev yapan öğretmenlerin KEY ödemesinde mağdur edildiğini savundu. Çetin, "İlçede çalışanlar KEY ödemelerini alamıyor. Bu durum, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yapılan kesintileri ilgili yerlere bildirmemesinden kaynaklanıyor olabilir. Yapılan yanlışlığın bir an önce düzeltilerek öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise ilçede görev yapan öğretmenlerin bir kısmının KEY hesabında biriken paraları alamadığını doğruladı. Yetkililer, "İlçede görev yapan öğretmenlerin KEY ödemeleri ile ilgili bilgiler gerekli yerlere gönderildi ancak bir yerde yanlış işlem yapılmış olabilir. Öğretmenlerimizin bir kısmı KEY hesabında biriken paraları alamadıklarına dair dilekçe vermeye başladı. Müdürlüğümüz de bu dilekçeleri kabul ediyor. Kısa bir süre içerisinde yanlışlığın düzeleceğine inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 15:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ihsan eraslan IP: 88.249.10.xxx Tarih : 30.07.2008 17:17:27

aynı hata yozgat halk eğitim merkezinde de yapıldı. bu kurumda çalışan hiçbir memur key'den faydalanamadı. bu tamamen key hesaplarını hazırlayan kurumun dolayısıylada hükümetin suçu. bu kadar karışıklığa nasıl olurda meydan verilir ssk nın ve emekli sandığının kayıtları belli değil mi, o yıllar içinde parası yatanlar nasıl tespit edilemez anlamış değilim...