30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Okul bitti, hamallık başladı

OKUL BİTTİ, HAMALLIK BAŞLADI

Okulların tatile girmesiyle birlikte dar gelirli ailelerin çocukları, tatil yapmak yerine pazarda el arabası ile hamallık yaparak, aile bütçesine katkı sağlamaya çalışıyor.

Dar gelirli ailelerin çocukları çalışmak zorunda kaldığı için, pazarda el arabasıyla mesafesine göre 1 ile 3 TL arasında değişen ücretle taşımacılık yapıyor.

Çocuklar günde ortalama 15 ile 35 TL arasında para kazanıyor.

Kazandıkları para ile evlerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten 7. sınıf öğrencisi Muammer Tanış, bir gün önce kurulan Salı pazarında sabahtan akşama kadar 35 TL, Çarşamba pazarında ise 15 TL kazandığını söyledi. El arabası ile taşımacılık yapmanın zor olduğunu, ancak aile bütçesine katkıda bulunmak için çalıştıklarını belirten Tanış, "Kazandığımız para ile önce evimizin sebze ve meyve ihtiyacını karşılıyorum artan parayı da anneme veriyorum" dedi.

İbrahim Yavuz isimli çocuk da kazandığı parayı annesine verdiğini söyleyerek, "Pazarda el arabası ile taşımacılık yapıyoruz, fakat fazla iş bulamıyoruz. Sabahtan akşama kadar 15 -20 TL para kazanıyoruz" diye konuştu.

OKUL BİTTİ, HAMALLIK BAŞLADI
OKUL BİTTİ, HAMALLIK BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2011 Çarşamba 15:14:05
Güncelleme :22 Haziran 2011 Çarşamba 17:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?