5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Okul bitti mesai başladı

Yozgat'ta okulların tatile girmesiyle birlikte dar gelirli ailelerin çocukları, ellerine boya sandıkları, tartı ve el arabalarını alarak çalışmaya başladı. 

Okullar dün tatile girerken, bugün birçok öğrenci tatil yapmak yerine el arabası, tartı ve boya sandıklarını alarak çalışmaya başladı. El arabasıyla pazardan sebze ve meyve taşıyan çocuklar günlük ortalama 15 YTL kazandıklarını belirterek, kazandıkları parayı annelerine verdiklerini söyledi. 

Boyacılık yapan çocuklar ise günde 5-6 YTL kazandıklarını ifade ederek, "Bir çift ayakkabıyı 50 kuruşa boyuyoruz. Günlük kazandığımız parayı annemize veriyoruz. Onlarda ev ihtiyaçlarını karşılıyorlar" dedi. 

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 15:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şahin yalçın IP: 81.213.180.xxx Tarih : 20.06.2006 17:21:42
merhaba düzcede oturuyorum.akdağmadeninde doğdum.üniversitede okuyorum.maddi durumumuz ben ilk okulu okurken kötü idi.ama ben bu duruma rağmen yıkılmadım,hem okulumu okudum hem harşlıgımı kazandım.ayakkabımı boyamadım,simitmi satmadım,elarabam elimde pazar pazar gezmedimmi,yanlız kimseye el acıpta okul harşlığımı istemedim.annem ve babamın yükünü hafifletmek için.benim düsüncem herkes bunlara sahip cıksın.ben küçükken yaşıtlarım tatilde park park,sokak sokak gezerken benim gözüm onlardaydı ama yılmadım hem okudum hem çalıştım ve bir mertebeye geldim.benim anlatmak istediğim bir çocuk yokluk çekmedikçe,alın teri dökmedikçe yoklugu anlayamaz.allahım bazı kullarına mal vermiş,bazılarından kısmış,bunu neden yapmış allahım çok verip azdırmasın,az verip çaldırmasın.