6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Okul öncesi eğitim şenliği yapıldı

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Okul Öncesi Eğitim Şenliği'nde, çocukların hazırladığı gösteriler büyük beğeni topladı.

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla okul öncesi eğitim şenliği kapsamında yürüyüş düzenledi. Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşe İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, milli eğitim müdür yardımcıları, okul müdürleri, anaokulu ve anasınıfı öğrencileri ile öğrenci velileri katıldı.

Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu. Çocukların gösterileri izleyiciler tarafından ilgili ile izlenirken, öğrenci velileri ise çocuklarının gösterilerini kameraya kayıt yapmak için birbirleri ile yarıştı. Daha sonra Özel Ergin İlköğretim Okulu tarafından anasınıfı öğrencileri arasında düzenlen bilgi ve boyama yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, yürüyen her çocuğu eğitmeye hazır olduklarını belirterek, "Okul öncesi eğitimin ne derece önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle ilimizde 6 yaş grubu çocuklarımızın anasınıfına gitmesi mecburi hale getirilmiştir. Şenlikte de gördüğümüz gibi çocuklarımız eğitildiğinde neleri yapabildiklerine hep birlikte şahit olduk. Şenliğimize katılan tüm çocuklarımıza ve velilerimize, programı hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Tören sonunda ise öğrencilere dondurma dağıtıldı. Kalabalıktan dolayı öğrenciler dondurmayı almakta güçlük çekerken, çocukları yerine anneler dondurmayı almak için çalışınca, dondurmayı dağıtan görevli zaman zaman zor anlar yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:41:02
Güncelleme :25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?