6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Okul öncesi eğitime 'alo' desteği

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve velilere bilgi vermek amacıyla "Alo Okul Öncesi" hattı kuruyor.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. 4, 5 ve 6 yaş grubu çocukları okul öncesi eğitime almak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Gamsız, "Geçtiğimiz yıllarda ilimizde okul öncesi eğitim oranı yüzde 18-20'lerde iken, bugün bu oran yüzde 43'e çıkmıştır. Yarıyıl tatilinden sonra yapacağımız çalışmalarla bu oranı yaklaşık yüzde 50'lere ulaştırmak istiyoruz" dedi.

Çocukların başarısının artmasında okul öncesi eğitimin büyük katkısı olduğuna değinen Gamsız, "Anne ve babalara ulaşmak, okul öncesi eğitim hakkında bilgi vermek için "Alo Okul Öncesi" telefon hattı kurulması için çalışma başlattık. Vatandaşlarımız çocuklarını okula yazdırmak isterlerse bu hattı arayabilecekler. Ayrıca çocuğunu okula göndermeyen anne babalar bu telefona bildirilirse, okul yöneticileri veya öğretmenlerimiz gidip anne ve babaları ikna edecek. Bu konuda tüm halkımızdan destek bekliyoruz. Eğitimde başarıyı sağlamak için tüm halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Önümüzdeki günlerde kurulacak olan “Alo Okul Öncesi” hattımızla ilgili vatandaşlarımıza gerekli duyuruları yapacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 20:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?