5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Okul suları arıtılacak

Yozgat Milli Eğitim Müdür Vekili Necati Coşkun, okullarda içme sularının arıtılacağını söyledi.
 
Coşkun yaptığı açıklamada, gelişim çağında çocukların beslenmesine özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.
 
Coşkun, "Öğrencilerimizin gelece hazırlanmasında iki şeye çok dikkat etmek zorundayız. Birincisi sağlıklı beslenmeleri, ikincisi ise zararlı alışkanlıklardan korunması. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başlattığımız bir proje ile tüm okullarımızda sağlıklı içme temini yönüne gidiyoruz" dedi.
 
Yozgat'ta musluklardan akan suların kullanılabileceğini ancak çok kireçli olmasından dolayı içmek için sağlıklı olmadığını ifade eden Coşkun, "Öğrencilerimizin okullarda sağlıklı su içmesini sağlamak için uygun yerlere mebran filtre ile arıtma yaparak suları içilebilir duruma getiriyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığın genelgesi bulunmaktadır. O nedenle tüm okullarımıza arıtma sistemi kurduruyoruz" diye konuştu.
 
Okullara arıtma tesisinin kurdurulabilmesi için genelgenin tüm kaymakamlıklara ve okul müdürlüklerine bildirildiğine dikkat çeken Coşkun, "Arıtma tesisinin yapılabilmesi için özel idare gelirlerinin yanında, okul aile birlikleri, köy tüzel kişileri, belediyeler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, sivil toplum kuruluşları desteği alınabilmektedir. Burada amaç çocukların sağlıklı su içmesi ve su yoluyla bulaşabilen Hepatit hastalıklarının önlemesidir" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 12:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?