5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Okul yönetimi masraflarını karşıladı

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde ekonomik durumu iyi olmayan bir öğrenci, 2 öğretmenin girişimleriyle masraflarının okul yönetimince karşılanması sayesinde eğitimini tamamladı. 

Boğazlıyan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Müdürü Kadir Yıkılmaz ve Müdür Yardımcısı Osman Gör, 3 yıl önce maddi imkansızlıklar nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan bir öğrencinin tüm masraflarını karşılayarak eğitimini tamamlanmasını sağladı. Yıkılmaz, Adem Öcal isimli öğrencinin 3 yıl önce Akbenliçiftliği Köyü'nden Bilgisayar Bölümü'nü kazandığını belirterek, "Öğrencimiz bir süre okula devam ettikten sona maddi imkansızlıklar nedeniyle okulu bırakacağını bildirdi. Öğrencimiz başarılı olduğu için bizde okul idaresi olarak okulu bitirmesini istiyorduk. Müdür Yardımcımız ile birlikte öğrencimizin ailesiyle görüşerek tüm masraflarını üstlendiğimizi ve öğrenciyi okutmak istediğimizi bildirdik. Ailesi de kabul etti" dedi. 

Adem Öcal'ı Boğazlıyan Lisesi Pansiyonu'na yerleştirdiklerini, Boğazlıyan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan da destek alarak öğrencinin okula devamını sağladıklarını ifade eden Yıkılmaz, "Öğrencimizi bu yıl mezun edip ailesine teslim ettik" diye konuştu. 

Oğlunu ve öğretmenleri karşılayan baba Hasan Basri Öcal ise, Okul Müdürü Kadir Yıkılmaz ve Müdür Yardımcısı Osman Gör'e teşekkür ederek, "Okul yönetimi oğluma sahip çıkarak, okulu bitirmesini sağladı. Eğer oğlum ÖSS'yi kazanır ve bir okula yerleşirse tüm imkanlarımı seferber ederek oğlumu okutacağım. Kaymakamımıza, okul müdürümüze, müdür yardımcımıza, tüm öğretmenlerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 11:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak eroğluu IP: 88.224.89.xxx Tarih : 11.07.2006 10:53:41
müdürüm kadir bey ve müdür muavinim osamna beye sonsuz tşk ediyoruz ark adına bu olayları diğer hocalarımızdada görmek isterizz inşallah dewamı gelir başarılarınızın dewamını dilerim