3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Okula babasının sırtında gidip geliyor

Yozgat'ta, 2 yıl önce geçirdiği hastalık sonrası yürüyemez hale gelen 12 yaşındaki Yasin Kaya, okula anne ve babasının sırtında gidip geliyor.

Yozgat'ta, Gülaylar İlköğretim Okulu 5'inci sınıfta öğrenim gören Yasin Kaya, 2 yıl önce yakalandığı ateşli hastalık sonrası kas erimesi rahatsızlığına yakalandığını ve bacaklarının tutmadığını söyledi. Kaya ikisi de görme özürlü olan anne ve babasının sırtında okula gidip gelmenin çok zor olduğunu, bu nedenle tedavisinin yaptırılmasını ve kendisine akülü araba verilmesini istedi.

Yaz-kış demeden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki okuluna devam eden Yasin'in babası Emin Kaya (50), çocuğunu her gün okula sırtında getirip götürdüğünü belirtti. 4 çocuğunun da okuduğunu ifade eden Baba Kaya, "Yasin'in yüksek ateş sonucu kas hastalığına yakalandığını öğrendik. Doktor Amerika'dan bir ilaç getirtilirse iyileşeceğini söyledi. Paramız olmadığı için getirtemedik. Her gün onu sırtımda okula getirip götürüyorum. Evde ablası her türlü ihtiyacını gidermesine yardımcı oluyor. Tekerlekli bir sandalyesi olsa okula daha rahat gidip gelebilir. İşsiz olduğum halde 4 çocuğumu da okutmaya çalışıyorum" dedi.

Yasin Kaya'nın annesi Muhabbet Kaya (42) ise, "Maddi durumumuz iyi olmadığı için oğlumuzu tedavi ettiremiyoruz. Yetkililerden ve yardımsever vatandaşlarımızdan çocuğumun tedavisini yaptırmalarını istiyorum" dedi. Eşinin ve kendisinin gözlerinin özürlü olduğunu belirten Muhabbet Kaya, "Eşim 3 ayda bir özürlü maaşı alıyor. Evimiz kira, geçimimiz zor sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 18:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?