5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Okuldan kitap okuma kampanyası

YOZGAT ÖZEL ERGİN İLKÖĞRETİM OKULU KİTAP OKUMA KAMPANYASI BAŞLATTI

Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu, öğrencilerde okuma alışkanlığını artırmak için "Okuyan bir yuva için okuyan ebeveynler" sloganıyla bir kampanya başlattı.

Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okul Müdürü Ali Acar, öğrencilere iyi örnek olabilmek için önce anne babaların kendilerinin adeta kitap kurdu olması gerektiğini belirterek, "Bu nedenle okul olarak bir ay önce kitap okuma kampanya başlattık. Kampanyadaki amacımız, velilerin öğrencilere 'git kitap oku' değil de hep birlikte kitap okuyalım ve evlerde bir kitap okuma saati oluşsun istedik" dedi.

Kampanya kapsamına rehber öğretmenlerin belirlediği "Problem Çocuk mu?" isimli kitabı öğrenci velilerine verdiklerini ifade eden Ali Acar, "Kitabı verirken velilerimize bir ay sonra bu kitaptan sınav yapacağımız kendilerine söyledik. Velilerimiz kitabı okudu, okul olarak bizde 35 soru hazırlayarak velilerimizi sınava tabi tuttuk. Sınava ilginin yoğun olması bizi mutlu etti. Çünkü velilerin çocuklarıyla birlikte kitabı okuduklarını görmüş olduk. Burada amacımız hem velilere hem öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Yapılan sınavda dereceye giren velilerimize ödül vereceğiz" dedi.

Sınava katılan velilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlenirken, bazı veliler, kampanya ve sınavın çok faydalı bir uygulama olduğunu belirterek, sınavla çocukların hissettikleri heyecanı hissederek onları daha iyi anladıklarını söylediler.

YOZGAT ÖZEL ERGİN İLKÖĞRETİM OKULU KİTAP OKUMA KAMPANYASI BAŞLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 15:25:05
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 22:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?